Felújítás

17 órája

Lassan fellélegezhetnek az óvárosiak: megszűnik az omlásveszély

Hosszú évek óta sok gondot okoz a beázás az óvárosi árkádsornál, talán most sikerül megoldani a már balesetveszélyessé vált helyzetet.

Kemma.hu

Még mindig az árkádok. De ezúttal van fény az alagút végén: az omlásveszély megszűnhet.

Omlásveszély Tatabányán
Az omlásveszély felirat februárban került ki
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: 24 Óra

Gál Csaba, a településrész önkormányzati képviselője Facebook-posztban számolt be az óvárosi létesítmény jelenlegi állapotáról. Mint írja, az elmúlt télen már balesetveszélyessé vált az árkádsor, mivel a födém aljáról nagy darabokban elkezdett leválni a vakolat. Az épületrész az önkormányzat tulajdona, így egyértelmű, hogy a városé a felelősség ebben az esetben. Ideiglenes megoldásként a meglazult részeket leverték, de ez nyilván nem oldja meg végleg a gondokat – számolt be róla a politikus.

Az idei költségvetés tervezésekor Gál Csaba javaslatára pénzt biztosított a közgyűlés a munkák elvégzésére. A kormánypárti politikus nem feltétlenül elégedett. – Nem mondom, hogy elkapkodták, de végre sor került a munkaterület átadására is – nyilatkozta.

Omlásveszély Tatabányán
Első lépésként a tetőszigetelést oldják meg a szakemberek
Forrás: Facebook/Gál Csaba Tatabányáért 

Miként megtudtuk, első lépésként a tetőszigetelést fogják kijavítani a szakemberek, megfelelő vízelvezetést adva a tetőnek, amire 30 nap áll a kivitelező társaság rendelkezésére. A szigetelés után le fogják verni a teljes szakaszon a burkolatot és a kiszáradás után újra fogják vakolni a mennyezetet – ez utóbbi időpontja kérdéses, erősen időjárásfüggő. Végül beszámolt arról is, örült volna, ha az idén elkészülnek a munkálatok, ám erre most kevés esélyt lát.

Omlásveszély megszűnőben, járdafelújítás készülőben

„Egy kis lépés előre” – így fogalmazott Gál Csaba, aki a településrész képviselőjeként más munkálatokról is beszámolt. Ennél egy fokkal jobb hír, hogy befejeződött a Szent Flórián utcában a járdafelújítás, amit át is vettek a hivatal munkatársai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában