Arborétum

2 órája

Növény nem marad szárazon: új szivattyút kapott Súr

A faluban az Arborétum falu projekt keretében kiültetett számtalan növény locsolása végeláthetetlen fealadatnak bizonyult. Súrnak ezért szükségessé vált egy szivattyú beszerzése.

Kemma.hu

Súron az elmúlt években közel 50 fajta növény több mint 100 egyedét ültették el a település közterületein. A hosszú aszályos időszakokban ezeket a zöldeket folyamatosan locsolni kell. A növekvő növényállomány öntözése megterhelte az önkormányzati dolgozókat. Az önkormányzat hamar arra a gondolatra jutott, hogy egy mobil szivattyú nagy segítség lenne. 

Új szivattyút kapott Súr
Új szivattyút kapott Súr
Forrás: Súr Község Önkormányzata/ Facebook

Molnár János kezdeményezésére a falu pillanatok alatt egy új akkumulátoros szivattyúval gazdagodott. Az eszközhöz egy akkumulátor és 20 méter tömlő tartozik. A biztonságos feladatellátáshoz több akkumulátorra van szükség, ezek ára azonban egyáltalán nem olcsó, aki szeretné és tudja támogatni a közterület ellátással, növényültetéssel és gondozással kapcsolatos feladatokat az megteheti a település önkormányzatánál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában