Értelmetlen pusztítás

2024.09.06. 16:10

Ledöntötték III. Béla magyar király egész alakos szobrát

Szeptember 3-án, az esti órákban eddig ismeretlen tettesek másztak fel a III. Béla magyar királyt ábrázoló egész alakos szobor talapzatára, majd a Munkácsy-díjas Bartusz György szobrászművész által készített szobrot ledöntötték. Észak-Komárom város vezetősége a lakosság segítségét kéri a tettesek megtalálásában – írta a felvidek.ma.

Körtvélyfáy Dina

A térfigyelő kamera mindent látott

Forrás: komáromi önkormányzat

Észak-Komárom hivatalos közösségi oldalán is megjelent egy videó, amelyet a belvárosi Európa-udvar egyik térfigyelő kamerája rögzített. Ezen az látszik, hogy két fiatal férfi egymást segítve próbál felmászni a királyszobrokat tartó egyik posztamensre, majd ezek után a szobor lezuhan, a tettesek pedig elhagyják a helyszínt.

A portál szerint a városi rendőrség nyomoz az értelmetlen pusztítást okozó tettesek ellen, és egyúttal arra kérik a lakosságot, hogy aki bárminemű információval tud szolgálni az esettel, vagy az elkövetők személyével kapcsolatban, jelezze az észak-komáromi városi rendőrségen. Egyúttal felszólítják a videón látható személyeket, mihamarabb jelentkezzenek ugyanott. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában