Esélyek

2024.09.17. 07:18

Komárom-Esztergom jó példával szolgálhat a többi vármegyének

A helyi igények és a térségi adottságokra figyelve tud jó fejlesztéspolitikát folytatni Komárom-Esztergom. Mindezt Sztojka Attila államtitkár mondta a tegnapi Felzárkóztatási Fórumon.

Kemma.hu

A vármegyében élő hátrányos helyzetűek felzárkóztatását segítő dokumentumokat fogadtak el a Felzárkóztatási Fórum hétfői ülésén a tatabányai Megyeházán.

Felzárkóztatási Fórum a Megyeházán
A Felzárkóztatási Fórumon részt vett Sztojka Attila társadalmi esélyekért és roma kapcsolatokért felelős államtitkár is 
Fotó: Beküldött / Forrás: 24 Óra

Az eseményen jelen volt Sztojka Attila társadalmi esélyekért és roma kapcsolatokért felelős államtitkár is, Bencsik János országgyűlési képviselő, Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Borsó Tibor közgyűlési alelnök, a Felzárkózási Fórum elnöke mellett.

– A vármegye akkor tud igazán jól fejlesztéspolitikát alkotni, ha a helyi igényekre és a térségi adottságokra figyel. A megyei esélyteremtési paktum ezt a keretet szolgálja. A szolgáltatáshiányos területeket és részeket vették figyelembe, de lényeges az is, hogy a generációk közötti együttműködést is elősegítse – mondta az államtitkár.

Popovics György azt emelte ki, hogy a dokumentumok felülvizsgálata az országban először itt készült el, és ezzel Komárom-Esztergom mintát is ad a többi vármegyének. Hozzátette, több mint 7 ezer kitöltött kérdőív segített felmérni a települések szolgáltatáshiányait.

Felzárkóztatási Fórum a Megyeházán
A hátrányos helyzetűeket segítő programok indításáról tárgyaltak a fórumon
Fotó: Beküldött / Forrás: 24 Óra

A Felzárkóztatási Fórum dokumentumainak felülvizsgálatában élen járunk

 Az ülés középpontjában a felülvizsgált vármegyei Szolgáltatási Út Térkép (SZÚT) és vármegyei Esélyteremtő Paktum (VEP) elnevezésű dokumentumok megtárgyalása állt. Az ismertető előadások után mindkét programot egyhangúlag elfogadták.

– Az utolsó pontot a szeptember végi vármegyei közgyűlés fogja rátenni. Terveink szerint már október elsejétől pályáztathatók lesznek ezek a programok – emelte ki többek között Borsó Tibor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában