Sakk, matt

13 órája

Sakkolimpia: vármegyénk sakkozója már két győzelemnél jár

Vármegyénk játékosának is szurkolhatunk a hazai rendezésű világversenyen. A 2006-os születésű Sipos Stefánia Katalin immár két győzelemmel áll a budapesti sakkolimpia női tornáján.

Kemma.hu

Már javában zajlik a sakkozók legnagyobb világversenye hazánkban. A budapesti sakkolimpia rangos mezőnyében hat csapatnak is szurkolhatunk, vármegyénk büszkesége, Sipos Stefánia Katalin a 25 éven aluliakat felvonultató magyar női C-válogatottban szerepel, aki immár két győzelemmel áll a hazai rendezésű tornán.

A Géniusz Tata-Naszály sakkversenyzője a budapesti sakkolimpián
A Géniusz Tata-Naszály sakkversenyzője győzelemmel két győzelemmel és egy vereséggel áll a budapesti sakkolimpián
Fotó: Gergo Kapas / Forrás: Magyar Sakkszövetség/Facebook

Érdekességeket tudhatunk meg a sakkolimpia Komárom-Esztergom vármegyei versenyzőjétől

A Géniusz Tata-Naszály utánpótláskorú sakkozója mindeddig három mérkőzést játszott a hazai rendezésű világversenyen, melyek közül kettő után győztesként állhatott fel az asztaltól. 

Az első fordulóban kuvaiti rivális ellen győzött, míg a harmadik körben egy botswanai ellenfél gratulálhatott neki. A két játéknap között a spanyol Monica Calzetta Ruiz jobbnak bizonyult. Stefánia szombaton és vasárnap nem kapott lehetőséget.

A fiatal lány példaképe a Magyar Szent István-renddel kitüntetett Polgár Judit, aki nemzetközi sakknagymesterként kétszer nyert sakkolimpiát a nőknél.

A videóból több más dolog mellett az is kiderül, hogy kinek telefonál először egy mérkőzés után, továbbá elmondja, milyen őrültséget vállalna be, ha olimpiai bajnok lenne.

A BOK-csarnokban megrendezett budapesti sakkolimpián mindkét nemnél három-három magyar csapatért szoríthatunk. 

A budapesti sakkolimpia vasárnapig tart, a megméretés egyetlen szünnapja a kedd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában