Életmentés

2024.08.07. 16:06

Valódi élményeket szereznek a vöröskeresztes táborban

Tartalmas táborral készült a gyerekeknek a komáromi Vöröskereszt. A fiatalok izgalmas programokon vesznek részt a héten, amelynek során az életmentésről is sokat tanulhatnak.

Körtvélyfáy Dina

Oláh Gábor, a Vöröskereszt területi koordinátora elmondta, a gyerekek az első napon a Vöröskereszt történetével, szellemiségével ismerkedtek meg. Ezt követően keresztrejtvények segítségével ellenőrizték a megszerzett tudást. A délután az ismerkedés jegyében telt, hiszen több iskolából is érkeztek diákok a vöröskeresztes táborba. Csapatokat is kialakítottak, így versengtek egymással a továbbiakban.

A vöröskeresztes tábor résztvevői az újraélesztést is gyakorolták
A vöröskeresztes tábor résztvevői az újraélesztést is gyakorolták
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Kedden a rendőrök látogattak el hozzájuk, akik akadálypályát állítottak fel. A gyerekek ügyesen teljesítették a kihívásokat és az írásbeli tesztek kitöltése sem okozott számukra nagy fejtörést. A foglalkozás után a fiatalok pingpongoztak, csocsóztak, ugróiskoláztak és tollasoztak, emellett sok csillámtetoválás is készült.

A harmadik nap a mentők munkájával ismerkedtek a fiatalok Bátki László jóvoltából. Először az újraélesztést lehetett kipróbálni az ambubaba segítségével. Többek számára nem volt ismeretlen a dolog, akadtak, akik pontosan tudták mi a teendő ilyen esetekben. Ezt követően a mentőautóban található eszközöket nézhették meg a táborozók, majd be is szállhattak a járműbe. Kipróbálhatták a stabil oldalfekvést is, majd megtanulhatták, milyen sérülésre, milyen kötést kell tenni.

Délután az almásfüzitői római táborba, Azaumba látogattak el, ahol a római legiósok mindennapjaival ismerkedtek meg, illetve ügyességi játékokat is kipróbálhattak. Csütörtökön a gyerekek a tűzoltókhoz mennek, ahol a felpróbálhatják az egyenruhákat és a tűzoltóautóba is beülhettek. Később a Társaskamra is érkezik majd hozzájuk sok társasjátékkal.

A vöröskeresztes táborozók strandra is mennek

A pénteki nap a strandolásról szól majd, díjmentesen látogathatnak el ugyanis a diákok a Brigetio Gyógyfürdőbe. Délután felpattannak a városnéző kisvonatra, amelynek segítségével megtekintik Észak- és Dél-Komárom nevezetességeit. A program végén ez alkalommal is tortával kedveskednek majd a gyerekeknek.

Oláh Gábor azt is hangsúlyozta, a táborban ezúttal is tiltott volt a mobiltelefon használata. Hozzátette, valódi élményeket akarnak adni a táborozó gyerekeknek. Arra is szeretnék felhívni a figyelmüket, ne féljenek életet menteni, ehhez pedig minden szükséges tudnivalót megkapnak az egy hét során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában