Vissza munkába

2024.09.09. 20:00

Videón a hamarosan nyíló tokodi bölcsi, ahol már minden adott a kicsik fogadására

A 250 négyzetméteres épület berendezve várja a nyitást. Az engedélyek beszerzését követően már játszhatnak is a lurkók a bölcsiben.

Feleki Marietta

Mint korábban beszámoltunk, újabb bölcsőde nyílik még ebben az évben Tokodon. Az üveggyári településrészen nyitják meg hamarosan a 420 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásból épült új intézményt, amely a Mesevár Óvoda tagintézménye lesz. A 250 négyzetméter hasznos alapterületű épületben két csoport működik majd, ezekben összesen 28 kisgyereknek lesz férőhely.

A 250 négyzetméteres épület már berendezve várja a nyitást. Az engedélyek beszerzését követően már játszhatnak is a lurkók a bölcsiben.
Berendezve várja a gyerekeket
Fotó: Feleki Marietta / Forrás: 24 Óra

A bölcsőde már felépült, a település Facebook-oldalán egy kisvideón keresztül tekinthetünk be a csoportokba. Mint látszik, minden adott a kicsik fogadására: berendezett, játékokkal teli szobák várnak a nyitásra. 

Hamarosan nyithat a bölcsőde

Az önkormányzattól kapott tájékoztatás értelmében egyébként jól áll a beruházás, ugyanis a „2 csoportos Bölcsőde kialakítása Tokodon” című projekt zárásának hivatalos határideje december 31., azonban az önkormányzat és a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal konstruktív együttműködésének eredményeként hamarabb várható a nyitás.

Energiahatékony épület
Az új épület igen energiahatékony, ezáltal minden szempontból megfelel a pályázati követelményeknek. A rezsiköltségek vélhetően alacsonyabbak lesznek más települések hasonló bölcsődéihez képest, hiszen Tokod-Üveg­gyárban hőszivattyús rendszerrel, napelemmel és napkollektorral biztosíthatják az új intézmény működését.

A bölcsődét 2023 nyarán kezdték építeni, idén, az év első felében el is készült az épület, és már a tavaly ősszel, a bölcsődéről szóló  sajtótájékoztatón elhangzott: a szükséges engedélyek megszerzését követően 2024 szeptemberétől fogadhatná a kicsiket.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában