Megbeszélés

2024.08.28. 11:48

Újabb mérföldkő az M100-as és M10-es út kapcsán: ígéretet tett Lázár János

Fontos megbeszélést tartottak az M100-as gyorsforgalmi út és az M10-es út projektjével kapcsolatban. Lázár János miniszter ígéretet tett a beruházások kapcsán.

Kemma.hu

Fontos megbeszélésen egyeztettek az M100-as és M10-es utak kapcsán

Forrás: Facebook/Erős Gábor

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója közösségi oldalán számolt be arról, hogy megbeszélést tartottak az M100-as gyorsforgalmi út, valamint az M10-es út projektjéről. A megbeszélésen részt vett Lázár János építési és közlekedési miniszter, Vitályos Eszter kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Erős Gábor, az esztergomi térség országgyűlési képviselője is.

Menczer Tamás hangsúlyozta, hogy óriási szükség van az M100-as gyorsforgalmi útra a a Buda-környéki agglomerációban. Lázár János ígéretet tett arra, hogy az M100-as autóút – amely már építési engedéllyel rendelkezik – kivitelezésére még az idén feltételes közbeszerzési eljárást írnak ki, és ezzel párhuzamosan megkezdik a 10-es számú főutat tehermentesítő elkerülő út, az M10-es út tervezését is.

Erős Gábor közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy újabb mérföldkőhöz érkeztek az M100-as és M10-es utakkal kapcsolatban. Mint írta, a közlekedésfejlesztés a térség egyik legfontosabb megoldandó feladata.

Ahogy arról már korábban a Kemma.hu is beszámolt, az M100-as útnak köszönhetően Esztergom közvetlenül kapcsolódhatna az M1-es autópályához. A beruházás két szakaszban valósulhat meg. Az M1-estől az únyi csomópontig, illetve az únyi csomóponttól Esztergomig. Az összesen 32 kilométeres út tartalmazni fog 6 csomópontot, 52 hidat és 3 alagutat is.

Az M10-es út a 10-es számú főút tehermentesítését oldaná meg. Kesztölc és Dorog határában csatlakozna az M100-as autóúthoz egy kétszer kétsávos út formájában. Ennek köszönhetően pedig az M1-es autópályához is Bicske térségében. Ennek a gyorsforgalmi útnak a megépülésére azonban még éveket kell várni, hiszen idén még csak a tervezése kezdődhet meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában