Kemma.hu podcast

2024.08.29. 15:14

Turzáné Papp Erika Molnár János-díjassal beszélgettünk

Mai podcast beszélgetésünkben a tatabányai katolikus intézmény igazgatóját kérdeztük. Turzáné Papp Erika igazgatóval a Molnár János-díja kapcsán beszélgettünk.

Kemma.hu

Molnár János-díjjal kitüntetett pedagógus, igazgató, Turzáné Papp Erika volt a stúdiónk vendége. Sugár Gabriella kérdezte őt.

Turzáné Papp Erika a Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola Molnár János-díjas igazgatójával beszélgettünk
Turzáné Papp Erika a Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola Molnár János-díjas igazgatójával beszélgettünk 
Fotó: S.G. / Forrás:  24 Óra

A tatabányai, városi díjat 1992 óta ítélik oda azoknak, akik szakmailag kiváló munkát végeznek, tevékenységük példaértékű az oktatásban. Közéjük tartozik Turzáné Papp Erika is, a Szent Margit Katolikus Gimnázium és Általános Iskola igazgatója, akiről a laudációban például ezt írták:

Turzáné Papp Erika, a Szent Margit Katolikus Gimnázium és Általános Iskola igazgatója. Kiemelten fontos számára, hogy minden hozzá járó gyermek olyan oktatásban és nevelésben részesüljön, ahol egyéniségét figyelembe veszik a tanulmányi előmenetelében. A tanulmányi készségfejlesztésen túl az élményalapú oktatásban hisz. A pedagógus pályát a Móra Ferenc Általános Iskolában kezdte, ahonnan 1993-ban került a Szent Margit Általános Iskolába, melynek 2010 óta vezetője. Kitartó és eltökélt munkával támogatta a középfokú intézmény létrejöttét, majd 2019. szeptember elsején köszönthette az első gimnazistákat a volt bányakórház teljesen felújított épületében.

A kezdetekről, a gimnázium alapításáról, és az intézmények hétköznapjairól is mesélt, s közben felidézett egy mondatot, amelyet egy székesfehérvári eseményen hallott: 

Van célunk! Van jövőnk!

Turzáné Papp Erika és munkatársai ezt szem előtt tartva dolgoznak nap mint nap.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában