Elromlott

2024.08.06. 06:50

Nemcsak a csekkek miatt izzadtunk a postán

Kellemetlen helyzettel kellett szembesülniük azoknak, akik az elmúlt hetekben postára igyekeztek. Nem működött a klíma, így előfordult, hogy akár 35 fokban állhattunk sorba csekket feladni a tatabányai főpostán.

Kemma.hu

Akár 30 fok feletti hőmérsékletet lehetett mérni a tatabányai főposta épületében a légkondicionáló berendezés hibája miatt. 

A tatabányai főposta klímája meghibásodott
A tatabányai főposta épületében több hete izzasztó perceket lehet eltölteni
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Több héten át tartott az áldatlan állapot, így a postán dolgozók és a postára igyekvők igazán átérezhették a hőségriadót. Ugyanis a helyiségben több héten át nem működött a hűsítő berendezés. Az már csak hab a tortán, hogy éppen a legnagyobb hőségben romlott el minden Tatabányán.

Több olvasónk is jelezte nemtetszését. Lapunknak és a helyszínen is. M. Szandra azon szerencsések közét tartozik, akik kevésbé tapasztalták a hiányosságokat. Ennek oka, hogy havonta legfeljebb háromszor jár csekket feladni. Jól emlékszik, a hőmérséklet miatt már a rosszullét kerülgette. – Aki 5 perc után sorra kerül még csak-csak kibírja, de aki mondjuk csomagot is felad, vagy valamilyen okból fél órát kell várni a postán, annak ez már sok lehet – panaszkodik a középkorú tatabányai hölgy, aki inkább kiment az épület elé, amíg sorra került. Kint ugyanis 27 fok volt. Öröm az ürömben – teszi hozzá – ezentúl online intézi a csekkbefizetést.

Arról nincs tudomásunk, hogy valakihez riasztani kellett volna mentőt. Szücsné Posztovics Ilona polgármester szerint, bár a postai szolgáltatás ellátása nem tartozik az önkormányzat hatáskörébe, nyomon követte a történteket. A közösségi oldalon számolt be arról, hogy többen is a segítségét kérték az ügyben, megkereste a Magyar Posta Zrt. területi igazgatóját, műszaki probléma megoldását kérve.

A városvezető szerint a hiba kiterjedt, és az épület teljes hűtési-fűtési rendszerét érinti, ezért annak elhárítása azonnal nem oldható meg. Szücsné Posztovics Ilona tolmácsolta a közösségi oldalon a posta válaszát, miszerint a hibaelhárítás műszaki előkészítése, és a szükséges források biztosítása folyamatban van. Szerinte a hűtőrendszer megjavításáig az ügyféltér hőmérsékletét mobil klímával és ventilátorok elhelyezésével próbálják mérsékelni, hogy az ott tartózkodó ügyfeleknek és dolgozóknak minél elviselhetőbbé tegyék a szolgáltatásaik igénybevételét, illetve a munkavégzést.

A tatabányai főposta ügye folytatódik

E-mailben az illetékes sajtóosztályhoz fordultunk, amiben a helyreállítás végleges időpontja felől érdeklődtünk. Megkeresésünkre lapzártánkig nem érkezett válasz, amint lehetőségünk lesz, közöljük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában