Vármegye

2024.08.17. 13:00

Népszerűek voltak az erdei iskolák

Idén nyáron is több ezer gyermek ismerkedhetett meg a természet szépségeivel, az erdei ökoszisztémával, az erdők csodálatos világával. A környezeti nevelést nem lehet elég korán elkezdeni - ennek szellemében a 21 állami erdészeti társaság különböző családi- és gyermekprogramokkal várta a természetkedvelő érdeklődőket a nyár folyamán – tájékoztatott közleményben az Agrárminisztérium sajtóirodája.

Kemma.hu

Mint írták, az általános iskolások körében kiemelten népszerűek az erdei iskolák. Ezek közül pedig az állami erdészeti társaságok által üzemeltetett, minősített Erdészeti Erdei Iskola hálózat, mely országszerte 37 intézményt foglal magában. Az erdő a környezeti nevelési módszerek alkalmazásának, az élményszerzésnek kimeríthetetlen tárháza. A nyári foglalkozások alkalmával a gyerekek megismerhetik a természet sokszínűségét, a természetes ökológiai rendszerek összefüggéseit. Szakképzett erdőpedagógusok, erdész szakemberek segítségével játszva tanulhatnak a természetről, a bennünket körülvevő élővilágról, az erdőről.

Vármegyénkben is szerveztek változatos programokat a gyerekeknek a nyári szünetben: az Agostyáni Arborétumban szentjánosbogarak rajzását lehetett megtekinteni vezetett túrák keretében. A kert vizes élőhelyei és háborítatlan zöldfelületei menedéket jelentenek a nászra készülő bogarak számára, így a látványosság az arborétumban megtapasztalható. A Vérteserdő Zrt. rendezvényein is több száz gyermek vett részt a nyár folyamán, hasznos ismereteket szerezve játékosan.

A tárca közleménye azzal zárul: a nyárnak még koránt sincs vége, az iskolakezdésig is számos eseménnyel, programmal és táborral készülnek az állami erdészeti társaságok, ezekről érdemes online felületeiken tájékozódni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában