Monostori híd

2024.08.09. 20:05

Újabb kukákat helyezett ki a KÖSZ

Újabb kukákat helyeztek ki a Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők (KÖSZ). Az egyesület tagjai a Monostori híd környékét szeretnék rendezettebbé tenni.

A KÖSZ arról írt Facebook-oldalán, hogy elszomorította őket, amikor arról értesültek, mennyi szemét van a Monostori híd lábánál. A városgazda munkatársai azóta már kitakarították ez a területet, de a KÖSZ szeretné, ha a jövőben nem alakulna ki hasonló helyzet.

A KÖSZ újabb kukákat is kihelyezne
A KÖSZ újabb kukákat is kihelyezne
Fotó: KÖSZ Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők / Forrás: Facebook

Ezért két újabb kukát is kihelyeztek. Egyet a határ kifelé menő oldalára, lakossági kérésre pedig a molaji városrészre, a Kavicsos sólyázóhoz is került szemetes.

Úgy gondolják, a Monostori hídnál további kukákra is szükség lenne, de már elfogytak a eddig felajánlott hordóik. Azt kérik a lakosoktól, ha van olyan hordójuk, amit már nem használnak, adják oda az egyesületnek, hogy kukaként hasznosítsák és biztosítsák a város tisztaságát. Az újrahasználat és a fenntarthatóság jegyében szeretnék elkerülni, hogy új hordókat kelljen vásárolniuk erre a célra.

A KÖSZ egyébként több nyári táborba is ellátogatott, hogy a kisebbekkel is megismertessék a fenntarthatóság és a környezetvédelem fontosságát. A Fenyves Táborban Liszkai Boglárka a Dunáról tartott előadást. Ezt követően ki lehetett próbálni a fenntarthatósági társast és az egyesületi hőprést. Utóbbi segítségével azt láthatták, hogyan lesznek hasznos tárgyak a feldolgozott műanyagból, saját kezükkel készíthettek maguknak vonalzókat és könyvjelzőket.

A KÖSZ az idén saját fenntarthatósági tábort is szervez, amely Debrecenben lesz a hétvégén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában