Labdarúgás

2024.08.28. 18:25

Elhunyt az ismert focibíró

Csaknem negyven évig fújta a sípot, működött közre asszisztensként a meccseken, nincs olyan pálya szűkebb hazánkban, ahol ne fordult volna meg. Kassai István, egykori megyei labdarúgó-játékvezető hetvenkilenc éves korában hunyt el.

Kemma.hu

Kassai István a Tatabányai Bányász tartalékcsapatában rúgta a labdát, ám a focit befejezte, mert családapává vált és keményen kellett dolgoznia. A Tatabányai Szénbányák egykori vájára, aknásza volt. 

Kassai István
Kassai István 79 éves volt Forrás: Beküldött

Ahhoz, hogy ne kelljen elszakadnia szeretett sportágától, beiratkozott a labdarúgó-játékvezetői tanfolyamra. A nyolcvanas években Vankó Istvánnal, Komáromi Lajossal es Radics Antallal a megye legjobb sípmesterei közé tartozott. Hatalmas büszkeséget jelentett számára később, hogy fiai, Viktor és Zsolt is elvégezte a játékvezetői tanfolyamot, és több olyan mérkőzés is volt, amelyet a "három Kassai" dirigált. Pályafutása 2012-ig tartott, szinte minden hétvégéjét a megyei futballpályákon töltötte. 67 évesen, Bakonyszombathelyen fújta utoljára a sípot.

Kassai István búcsúztatása csütörtökön lesz

– Pista bácsi gyakran eljött azokra a mérkőzésekre is, amelyeket Viktor fia vezetett és én asszisztensként segíthettem a munkáját. Sajátos stílusa volt és mindig elmondta a véleményét. Jó meglátásai voltak és mindig igyekeztünk megfogadni a tanácsait, hasznosítani azokat. Kemény embernek tartották, mint a bányászok többségét. Minden tisztelet megérdemelt – fogalmazta meg gondolatait Erős Gábor, volt FIFA-játékvezető, Kassai Viktor korábbi asszisztense.

Kassai István hamvasztás utáni búcsúztatása csütörtökön, 12 órakor lesz Tatabányán, az Újtelepi temető új ravatalozójában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában