Augusztus 20.

2024.08.18. 13:15

Ismét megválasztják Tatabánya kenyerét

Tatabánya is készül a hosszú hétvégre. Egész napos programsorozattal kecsegtet augusztus 20-a.

Kemma.hu

 Szent István ünnepére színes programkínálattal készül az Agóra. Augusztus 20-án egész nap szórakozhatunk.

Tatabánya is izgalmas programokkal készül augusztus 20.-ra
Tatabánya is izgalmas programokkal készül augusztus 20.-ra
Fotó: Morana Photo / Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

Izgalmas lesz augusztus 20.

A Csónakázó-tónál a hagyománnyal egybevágó előadással Kenyérsütés otthon címmel tíz órakor indulnak a programok. Ezután nincs megállás egészen az est fénypontjáig a tűzijátékig. 11 órakor Fabók Mancsi Bábszínháza szórakoztatja a legkisebbeket, akik izgalmas és tanulságos történeteket ismerhetnek meg a bábszínház világából. A 16 órakor kezdődő kenyérszentelést, Gedő Attila címzetes esperes celebrál. Az ünnepi köszöntőt követően a Bányász Táncegyüttes és a Dűvő Zenekar lép színpadra, akik hagyományos magyar néptánccal és zenével tisztelegnek Szent István előtt. 

A kenyérszentelés után kerül sor a „Tatabánya kenyere” című verseny zsűrizésére és eredményhirdetésére, amely során a legjobb kenyérsütők mérettetnek meg. A délutáni programok között szerepel a HellóPisti zenekar koncertje, majd az „Ország tortája” bemutató és kóstoló következik 17:45-kor, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az év legkülönlegesebb édességével. A napot a Lóci játszik zenekar koncertje követi, amely biztosan felpezsdíti a hangulatot az esti órákra. Az ünnepi program záróakkordjaként Tatabánya Város Szimfonikus Zenekara lép színpadra 20:30-kor, majd látványos tűzijáték következik 21 órakor, amely méltó lezárása lesz az egész napos ünneplésnek. A nap folyamán számos kísérőprogram is várja a látogatókat, többek között kézműves vásár és piac, vendéglátás, kézműves foglalkozások, valamint vidámpark is biztosítja a szórakozást 10 és 18 óra között. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában