Családi Nap

2024.08.24. 19:56

Gyerekzsivaj költözött a Petőfi Udvarba Oroszlányon

Az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat idén is eleget tett a már hagyománnyá avanzsálódott eseménynek és augusztus 24-én, szombaton megtartották az idei Roma Családi Napot.

Kemma.hu

Az idei Roma Családi Nap Oroszlányon már 10 órától várta a kicsiket és nagyokat egyaránt a Petőfi Udvarban. Az aprótalpúak hamar megtelítették a teret, s gyermeki kacajjal pecsételték meg mindenki jó hangulatát.

A kisvonat idén is nagy sláger volt a Roma családi napon Oroszlányon.
A kisvonat idén is nagy sláger volt a Roma Családi Napon Oroszlányon
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Kacagás, gyerekzsivaj Oroszlányon

Hatalmas gyerekzsivaj, kacagás és zene fogadott minket kora délután a Petőfi udvarban. Az oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat idén is készült. Ugrálóvár, kisvonat, arcfestés és csillámtetoválás várta az aprótalpúakat. A családi napról itt sem maradhatott el a bogrács, mindenki kedvében járva gulyáslevest és paprikás krumplit is főztek. 

Fontosak ezek a rendezvények

A rendezvényt szervező Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Babai János mesélt nekünk arról, hogy miért is fontos a mai nap.

– Az ilyen alkalmak adnak lehetőséget arra, hogy a családok megismerjék egymást, és barátságot kössenek. Emellett a Nemzetiségi Önkormányzat mindig is fontosnak tartotta, hogy élményeket nyújtson a gyerekeknek, hiszen sokaknak ezek azok a lopott pillanatok, amikor önfeledten szórakozhatnak. Éppen ezért az esemény ideje alatt a gyerekek teljesen ingyen étkezhetnek, ihatnak és fagyizhatnak. Ráadásképpen mindenki annyiszor ugrálhat és csúszhat, ahányszor csak akar.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában