Születésnap

2024.08.06. 17:28

Jótékonysággal ünnepelt: kórházat és állatvédőket is támogat Gesztenye

Jótékonysági koncertekkel ünnepelte negyvenedik születésnapját Fancsik Gesztenye István. A nagyigmándi gitáros kórházat és állatvédőket is támogatott a befolyt összegből.

Körtvélyfáy Dina

Félmillió forint gyűlt össze azon a rendezvényen, amelyet Fancsik Gesztenye István szervezett. A nagyigmándi szabadidőparkban több együttes is fellépett.

Gesztenye is színpadra lépett a jótékonysági programon
Gesztenye is színpadra lépett a jótékonysági programon
Fotó: Tóth József / Forrás: Facebook

A születésnapos Facebook oldalán többeknek köszönetet mondott, egyebek mellett Lukács Józsefnek, az esemény fő támogatójának, a fellépő zenekaroknak (Blues Walkers, Dirty Dogs, Rock Van zenekar, Wireless Heart, One More Time zenekar, Törésvonal zenekar) és az önkormányzatnak a hely biztosításáért.

A rendezvényen 466 ezer forintot gyűjtöttek össze, amelyet Fancsik kiegészített 500 ezer forintra. Ebből 350 ezer forintot a komáromi Selye János Kórház kap meg, míg 37500 forinttal a Rex Komáromi Állatvédő Egyesületet és ugyanennyivel a Szurkolók az Állatokért Gerecse és Környéke Alapítványt támogatja. A fennmaradó 75 ezer forint a Nagyigmándi Közösségekért Egyesület kasszájában landol.

Békésen mulattak Gesztenye születésnapján

Fancsik hozzátette, a rendezvény gördülékenyen zajlott, mindenki békésen mulatott együtt, ennél szebben pedig nem is telhetett volna a negyvenedik születésnapja.

– Egyetlenegy dolog volt, ami szomorúságot okozott nekem – írta. – A jelenlévő sok emberből maximum 10-20 százalék volt nagyigmándi lakos, ami szomorú, mert sokan panaszkodnak, hogy településünkön nincs semmilyen rendezvény. Most itt volt egy teljesen ingyenes buli, amin populáris, ismert rock dalokat játszott minden zenekar, így aki nem kedveli a rockot is jól érezhette magát, mert tényleg mindenkinek hallgatható dalok szólaltak meg. Ettől eltekintve 100 százalékig elégedett vagyok mindennel és még egyszer köszönök mindent!

Fancsik Gesztenye Istvánról a labdarúgó Európa-bajnokság idején is írtunk. Részt vett ugyanis a TrollFoci és az nb1.hu pályázatán, ahol a foci-Eb főcímdalához, szurkolói himnuszához kerestek tehetséges és lelkes zeneszerzőket, producereket. A versenyt Gesztenye a Reszkess, Európa! című dalával nyerte meg, amely azóta majdnem ötezres megtekintést ért el a Youtubeon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában