Évforduló

2024.08.01. 20:08

Éjszakai túra Kisbéren

Még lehet jelentkezni. Éjszakai túra, bográcsozás élmények. Ezzel készül 5. születésnapjára a Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága.

Varga Réka Antónia

Mintha csak tegnap lett volna, amikor felkérték Meretei Jánost és társit, hogy a Kisbéri Napok keretében szervezze meg a Zsivótzky Gyula Emléktúrát. Most egy éjszakai túra koronázza meg az évfordulót. 

Éjszakai túra és borácsozás ezzel ünnepli születésnapját az egyesület.
Éjszakai túra és borácsozás ezzel ünnepli születésnapját az egyesület.
Forrás:  beküldött

"Csak" heten voltak

Akkor még "csak" heten voltak, de a közös érdeklődés hamar valami nagyobbá nőtte magát. A maroknyi barát csoportba szerveződött és megalakította a Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társaságát. Onnantól nem volt megállás a szájhagyomány útján pillanatok alatt több százan lettek a csoportban. Azóta töretlenül járják hazánk és a környező országok kedvelt túraútvonalait. Jelenleg facebook csoportjuk létszáma több száz, de a túravezető elmondása szerint 150-200 alkotják a kemény magot. Ők azok akikből összejön az általában 20-30 fős túratársaság.

Éjszakai túra

Most hétvégén ünneplik fennállásuk 5. évfordulóját. A születésnap egy közös bogrács partival indul. Majd este 20:30-kor kezdetét veszik az éjszakai túrázások. Kicsikre és nagyokra egyaránt gondolva különböző hosszúságú útvonalak közül lehet választani. 7 vagy 15 km-esek a távok a szervezők kiemelték, hogy nem kell izgulni az ismert és megszokott túraköröket tehetik meg. Az egyesület hálás minden egykori és jelenlegi támogatójának. A születésnapra mindenkit szeretettel várnak a részvétel jelentkezéshez kötött. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában