Ünnep

2024.08.28. 12:29

Díjat kaptak, mert sokat tettek a közösségeikért

Tokodon és Sárisápon is elismeréseket adtak át az államalapítás ünnepén – olvasható a települések közösségi oldalain.

Kemma.hu

A helyi képviselő-testület döntése értelmében a Tokodért Emlékérmet idén a PÁ-DI-DI Táncegyüttes érdemelte ki a csoport életútja, illetve a helyi közösségekért folytatott munkája elismeréséül. A díjat Aknai Szóda Krisztina, az együttes vezetője vette át. 

A Tiszta udvar, rendes ház címet Egri-Pelle Szilvia nyerte el. Az ünnepségen Balla Jenőné és Csúcs Zoltánné nyugállományba vonulása alkalmából egyaránt polgármesteri elismerésben részesült. A díjazottak a Tokodi Mesevár Óvodában dajkaként hosszú éveken át kiemelkedően végezték munkájukat. 2021-ben nyílt meg a Tokodi Értékek és Gyűjtemények Háza, melyet azóta több tokodi lakos önkéntesként működtet és üzemeltet. Az önkormányzat elismerésének jeléül oklevelet vehetett át Cserni Ferencné, Csipke Ferencné, Faragó Józsefné, Farkas Miklósné, Farszki Tiborné, Juhász Sándorné, Pausch Anna, Robotka Ernőné, Süveges Zoltánné, Süvegesné Ifjú Ildikó, Szentessy Gáborné, Szóda Józsefné és Szóda József. 

Sárisápon is szólt a taps a díjazottaknak
Sárisápon is szólt a taps a díjazottaknak
Forrás: Sarisap.hu/Facebook

Sárisápon is ünnepeltek

Sárisápért kitüntető címet kapott Gurin Tibor, a Sárisápi Bányász SE tekeszakosztályának utánpótlásedzőjeként, valamint az Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete tagjaként a helyi közösségért végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért. 

Ugyancsak ezt az elismerést adományoztak a Sárisápi Bányász Fúvószenekar részére a zenekultúra ápolása, a település zenei örökségének megőrzése és átörökítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként. Sárisápért elismerő címet adtak Mráz Lászlónak, a Dorogi Bányászati Szövetség Sárisápi Nyugdíjas Alapszervezete elnökeként a bányászati hagyományok őrzésért, valamint az Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete tagjaként a közösségért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként. 

Polgármesteri dicséretben részesült Gyurkó Izabella Kata a sportlövészet területén, a diák országos versenyen elért kétszeres bajnoki címe és kimagasló eredményei elismeréseként. A tehetséges versenyző mellett a Sárisápi Bányász SE tekeszakosztályának utánpótlás csapata, illetve az Equinox Mazsorett Csoport érdemelt ki polgármesteri dicséretet. 

Erős közösség

Erős Gábor, a térség ország­gyűlési képviselője a tokodi, illetve a sárisápi rendezvényen is jelen volt, az elismerések átadásában is segédkezett. A képviselő a tokodi megemlékezésen azt mondta: Szent István királyt az államalapításkor az vezérelte, hogy erős hitünk és összetartó nemzetünk legyen. Úgy véli, a térségben Tokod büszkélkedhet az egyik legerősebb közösséggel. Arra kért mindenkit, ne feledkezzünk meg azokról az emberekről, akik minden nap azért dolgoznak, hogy friss kenyér kerülhessen az asztalunkra. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában