Forgalomkorlátozás

2024.07.24. 11:56

Útfelújítás kezdődött a Duna túloldalán

Megkezdődött az I/63-as út felújítása Észak-Komárom és Csallóközaranyos között. A forgalomkorlátozással is járó felújítás összértéke 2 millió 44 ezer euró, azaz több mint 800 millió forint. A hat kilométeres szakaszon 60 napon belül kell befejezni a munkálatokat, vagyis a 63-as elsőrendű út érintett része szeptemberre lesz kész – adta hírül a pozsonyi Új Szó.

Kemma.hu

Az Észak-Komárom városrészét képező Örsújfalu és Csallóközaranyos község közötti útfelújítás során félpályás útlezárás mellett mintegy 500 méteres szakaszokban teszik majd rendbe az útfelületet. 
A fejlesztéssel és más témákkal kapcsolatban Észak-Komárom részéről Keszegh Béla polgármester, Patrik Ruman városi és Zuzana Matejičková parlamenti képviselők tárgyaltak a Szlovák Közútkezelő Vállalat (SSC) vezérigazgatójával, Norbert Polievkával.

Megkezdődött az I/63-as út felújítása Észak-Komárom és Csallóközaranyos között.
Szakaszosan újítják fel az útszakaszt
Forrás: Google Street View

– Több területen próbálunk előrelépni. Az SSC-nek vannak tervezett felújításai, s próbáljuk szorgalmazni, hogy ezekből minél több kerüljön ebbe a régióba, noha ezek a fejlesztések hosszabb előkészítést igényelnek. A vezérigazgatóval már kétszer tárgyaltunk közösen. Amivel intenzíven foglalkozunk az az úgynevezett izsai körforgalom és bizonyos kerékpárutak kivitelezése. Vagy például katasztrofális állapotban van a csapóhíd járdája, ahol egy komplex felújításra van szükség, és a Vág-híd rendbetételére is zajlanak az előkészületek – nyilatkozta az Új Szónak a polgármester.

Kifejtette még, hogy a város előkészít egy kétmillió euró összértékű pályázatot, s ezzel kapcsolatban rendezniük kell bizonyos földterületeket az SSC-vel. A Jókai Színház épületétől az I/63-as út mindkét oldalán folytatnák tovább a kerékpárút építését, ám ehhez a közútkezelő először nem járult hozzá. A vitás pontokat most rendezték, így az SSC is zöld utat adott a városháza által előkészített pályázat elkészítéséhez. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában