Szolgáltatás

2024.07.20. 08:54

Újranyílt a Europe Direct hálózat tatabányai irodája

Az Európai Unió területén összesen 438 irodát magába foglaló Europe Direct hálózat, mint uniós tájékoztató szolgálat feladata, hogy az állampolgárokat lakóhelyükhöz közel, anyanyelvükön juttassa hiteles információkhoz uniós kérdésekben.

Kemma.hu

A Europe Direct irodában, ahogy az a Városunk, Tatabánya Facebook-oldalon olvasató, az ingyenes tájékoztatás felölel minden uniós polgársághoz kapcsolódó lehetőséget, például a más tagállamba történő utazást, tanulást, szociális jogokat, stb. A Europe Direct komárom-esztergomi irodájának befogadó szervezete a Komárom-Esztergom Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, melynek székhelyén Tatabányán, a Fő tér 36. szám kerül sor a tanácsadásra. 

Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke
Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke 
Forrás: Városunk Tatabánya/Facebook

Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke elmondta, hogy örömmel adnak helyet az Európai Uniós információs irodának, ahol személyesen, telefonon vagy e-mailben állnak az érdeklődők rendelkezésére a munkatársak. Tevékenységük sokrétű, ami jól kiegészíti a kamara szolgáltatásait, melyeket elsősorban a vállalkozások részére nyújtanak. A Europe Direct vármegyei irodája mindig igyekszik figyelembe venni az aktuális uniós kommunikációs prioritásokat (pl. környezet- és klímavédelem, uniós költségvetés, digitális átállás elősegítése stb.), és azokat a legmegfelelőbben interpretálni. 

Az iroda prioritásai között szerepel, hogy információs pulttal vesznek részt tradicionális, nagy érdeklődésnek örvendő rendezvényeken. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában