Fejlesztés

2024.07.14. 13:00

Új játszóteret alakítottak ki Környén

Több mint ezer négyzetméteren tizenkét játszóeszköz a Bajcsy lakóparkban.

Kemma.hu

Több mint ezer négyzetméteren tizenkét játszóeszköz, hat pad várja júliustól a gyermekeket, családokat Környén, a Bajcsy lakóparkban. A játszótér építéséről a növekvő számú fiatal családoknak kedvezve már 2023-ban határozott a helyi önkormányzat, a játszóeszközöket is megvásárolta. A beruházással kapcsolatos építést az idei év első felére ütemezte – adta hírül a kornye.hu.

A bejárattól balra a kisgyermekek, jobbra a nagyobbak számára telepített játszóeszközök találhatóak, alattuk ütéscsillapítónak színes, öntött gumiburkolatot alakítottak ki. A baleset-megelőzés érdekében a járdák is gumiburkolatból készültek – olvasható a település honlapján. A homokozó felett most napvitorla gondoskodik a hűsítő árnyékról, a jövőben pedig a most elültetett hársfák lombja alatt tölthetik idejüket a gyerekek és a családok.

A játszótéren ivókút és kézmosó, szelektív hulladékgyűjtő is található, a füvet automata rendszer öntözi, a biztonságra öt térfigyelő kamera felügyel. A bejárati kapu előtt kialakított térköves részen a babakocsikat, illetve húsz kerékpárt lehet tárolni.

Mivel a játszótér lakóingatlanok közvetlen közelében helyezkedik el, minden nap 8 és 19.30 között látogatható. Az éjszakai órákban a Bajcsy lakópark játszóterét lezárják – írta a kornye.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában