Felújítás

2024.07.24. 13:30

Tovább szépül az iskola Bakonysárkányon

Évente közel kétszáz gyermek fordul meg az alkotópadláson. Az iskola ezért szükségesnek érezte a javítások elvégzését.

Varga Réka Antónia

A Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola kreatív alkotópadlása 2007 őszén jött létre, kezdetben kerámia és famegmunkáló műhely, valamint tankonyha működött itt. Az évek során a paletta tűzzománc készítési lehetőséggel bővült, és a tér hamar a diákok kedvelt helyszínévé vált. Az alkotópadlás kezdeti kialakításakor  a tetőcserével egyidőben egy hasznos teret is létrehoztak.

Szorgosan végzik a bakonysárkányi iskola alotópadlásának újítását.
Szorgosan végzik a bakonysárkányi iskola alotópadlásának újítását.
Forrás: Bakonysárkányi Fekete Általános Iskola/Facebook

Hálás az iskola

Az elmúlt közel két évtizedben számos alkotó tevékenység zajlott itt, amelyekről az iskola több alkalommal is beszámolt. Az alkotópadlás fennállása óta folyamatosan szolgálja a technika órákat, kiváló helyszínt biztosít a kézműves szakköröknek vagy projekteknek. A diákok mindig örömmel és lelkesedéssel vettek részt az itt folyó munkákban. Az intenzív használat miatt azonban szükségessé vált a karbantartás. 

A Tatabányai Tankerületi Központ támogatásával Nyári Zoltán vállalkozó és csapata kicserélte a konyha csempéit és a legszükségesebb helyeken javították a járólapokat. Jelenleg a konyha meszelését végzik. Az iskola köszönetet mond a támogatóknak, akik lehetővé tették a felújítást és hozzájárultak a diákok alkotókedvének megőrzéséhez.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában