Táborozás

2024.07.19. 16:24

Tizenhatan tanyáztak a Kuckó csapatában

A városi székhelyű, térségi feladatokat ellátó Kuckó Család- és Gyermekjóléti Szolgálat tizenhat, látókörében lévő fiatalnak szervezett négynapos, térítés díj nélküli napközis tábort.

Fenyvesi Károly

A helyi, illetve nagysápi, bajóti, nyergesújfalui és süttői gyerekek reggeli érkezését, délutáni hazautazását a Kuckó megoldotta. A táborlakóknak élményeket kínáltak, szüleiknek segítettek a nyári iskolai szünetből adódó, megnövekedett teendők ellátásában.

Izgalmas helyeken jártak a táborozók
Izgalmas helyeken jártak a táborozók

Az intézmény vezetőjétől, László András Ernőtől kaptunk összegzést a csapat együtt töltött óráiról. Már az első mondatokban szerepelt a köszönet a tábor megrendezését önzetlenül segítő támogatóknak.

A nyitónapon a csapat elsétált a helyi Szatai-tanyára, ahol több állatra is rácsodálkozhattak a vendégek. Hatalmas élmény volt egy kis lovaglás, természetesen minden mozdulatra odafigyelő oktató kíséretében. A második napon Krajcsovszky Bence természetvédelmi őr elvezette a csapatot a pisznicei volt kőfejtőhöz, szurdokhoz. A gyerekek információkat kaptak az erdőkről, világuk védelméről. A túrát követően a táborozók filmet nézhettek a nyergesújfalui '10-es Moziban.

A harmadik nap is a szomszédos kisvárosban kezdődött, mindenki élvezte a lubickolást a korábbi általános iskola épületének uszodájában. Ebéd előtt a csapat sétált egyet a közeli Duna-parton. A zárónap helyszíne a Kuckó nyergesi bázisa volt. Kvízjátékok közben, közös munkával készült el ebédre a sikert arató sertéspörkölt. A remek hangulatú tábort mozgásos, a nagy hőségben nagyon jól eső vizes feladatok sora zárta. 

Mintát mutatnak
Az önmaguk ellátására nem képes, súlyosan fogyatékosok, sérültek ellátására terjed ki a Kuckó ellátási kötelezettsége. Az érintettekkel lakókörnyezetükben találkoznak személyi segítő szolgálat keretében, valamint közreműködnek a lakásokon kívüli közszolgáltatások elérésében, az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz való hozzájutásban. A szabadidős programok célja az, hogy pozitív mintát vigyenek a szocializációs folyamatba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában