Kérdezz-felelek

2024.07.17. 17:28

Százötvenen mondták el a véleményüket a könyvtárról

A tavaszi hónapokban igény- és elégedettségfelmérés során kérte a tatabányai József Attila Könyvtár az olvasók véleményét és javaslatait. Csaknem százötvenen nyilatkoztak.

Kemma.hu

A József Attila Könyvtár az olvasók véleményét és javaslataihoz kapcsolódóan régi és új szolgáltatásait ismét bemutatja olvasóinak. Ilyen a fiókközi kölcsönzés, amely sokak számára nyújt előnyös megoldást arra, hogy a keresett kötetet a számára legoptimálisabb helyen vegye át. Fiókközi kérést akkor hajt végre a könyvtár, ha egy adott dokumentum nincs meg, de más tatabányai könyvtárban fellehető, vagy az összes példány kölcsönzés alatt áll az adott könyvtárban.

Ilyenkor az olvasónak lehetősége van arra, hogy a keresett dokumentumot átkérje másik tagkönyvtárból az átvételi helyre. A könyvtáros az olvasó aláírásával hitelesített formanyomtatvány kitöltése után kéri meg a dokumentumot. A tagkönyvtár a kérést követően lefoglalja a dokumentumot, hogy más ne vihesse el azt. Miután beérkezik az átvenni kívánt helyre, értesítik e-mailben az olvasót, hogy átvehető a megkért dokumentum. Újabb könyvek esetén a vonalkód melletti betű mutatja a könyv valódi helyét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában