Bányásznap

2024.07.26. 08:33

Ralisoktól lesz hangos a régi bányaút - jubileumi futam közeleg

Tizedik alkalommal készülhetnek a négykerekűek és szállhatnak versenybe Oroszlány vándordíjáért. Az autóverseny időpontját hagyományos módon szeptemberre időzítik a szervezők.

Kemma.hu

A hagyományokhoz hűen, a bányásznapi rendezvénysorozat felvezetéseként Oroszlány Város Vándordíjáért zajló kétnapos autóverseny lesz a bányászvárosban.

Autóverseny Oroszlányban
Az autóverseny Oroszlány és Pusztavám közötti kanyarjaiban nagy tömeg fogadta az autósokat
Fotó: Flajsz Péter/archív / Forrás: 24 Óra

Az idei eseményről, annak terveiről és felmerülő ötletekről egyeztetett Lazók Zoltán polgármester, valamint Füredi András versenyrendező a napokban. A megbeszélésen a rendőrség munkatársai, valamint a szervezésben érintett városi intézmények képviselői is jelen voltak.

Autóverseny
Feltunningolt négykerekűekből nem volt hiány
Fotó: Flajsz Péter (archív) / Forrás: 24 Óra

A tervek szerint augusztus 24-25-én rendezik meg immáron 10. alkalommal az évek óta nagy érdeklődést mutató autóversenyt az Oroszlány–Pusztavám útvonalon, a régi bányaút szakaszán. A tervek alapján az első nap estéjén lenne a rajtceremónia a Rákóczi úton, a Közös Önkormányzati Hivatal előtt, majd másnap reggel kezdődik a sprintverseny, melyen – a szükséges feltételek mellett – várhatóan 60 raliautó indul. Amennyiben nem változik a tavalyi felállás, a Rally Sprint Bajnokság mezőnye mellett az R-Cup Challenge, a Mini Sprint és a Classic Veterán betétfutam mezőnye is látható lesz. Napközben pedig a Szent Borbála téren kiállított versenyautókat tekinthetik meg az érdeklődők.

Az autóverseny miatt még egyeztetnek

Az oroszlany.hu információi szerint a versenyautók technikai átvételének, valamint a szervizállomások lehetséges helyszíneinek kialakításáról folynak az egyeztetések. Ami azonban biztos, hogy a versenyiroda helyszíne nem változik, a megszokott helyen, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban lesz. Itt végeznék az adminisztrációs dolgokat, a kiértékelést és a díjkiosztót is itt szeretnék megtartani. Szokásos módon ekkor adják át különdíjként azt a vándorserleget, melyet minden alkalommal az abszolút első helyezett kap meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában