Szaléziak

2024.07.20. 11:52

Ministránstábor túrán és tóban is

A közigazgatásilag Bajóthoz tartozó kegyhelyen, Péliföldszentkereszten 10–17 éves fiúk vettek részt a 30. Szalézi Ministránstáborban.

Fenyvesi Károly

A nyitó szentmisét követően izgalmas éjszakai vetélkedő kezdődött a 30. Szalézi Ministránstáborban. A másnapi folytatás délelőttjét kiscsoportos beszélgetések is színesítették, délután vizes akadályverseny következett.

 10–17 éves fiúk vettek részt a 30. Szalézi Ministránstáborban
A kisebbek métáztak, a nagyobbak pedig liturgikus ünnepek dátumával számháborúztak
Forrás: szaleziak.hu

A hét eseményei sorában Ministráns, aki tetszik nekünk címmel zajlott egyéni vetélkedő, sötétedés után túra indult a közeli Mogyorósbányára, lehetett ismerkedni a csillagok világával, pergett a Toldi című film. Egy délelőtti akadályverseny feladatai közé tartozott például csoportképek elemeinek egybeillesztése és a Miatyánk összerakása latinul. Az együtt töltött ötödik napon a fiatalabbak métáztak is, a nagyobbak liturgikus ünnepek dátumaival számháborúztak. A nagy hőségben mindenki élvezte a fürdést a tóban. Másnap régi táborozók érkeztek, emlékeikről, élményeikről szóltak. A szaléziak.hu híre szerint a táborzáró szentmisét Andrásfalvy János tartományfőnök atya mutatta be.

 10–17 éves fiúk vettek részt a 30. Szalézi Ministránstáborban
A 30. Szalézi Ministránstáborban 10–17 éves fiúk vettek részt
Forrás: szaleziak.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában