Tudásközpont

2024.07.20. 11:41

Még a focilabdát is digitálisra cserélték

Az elmúlt hetekben sem állt meg az élet a Digitális Tudásközpontban, számos program várt a fiatalokra. Többek között a Wescast Hungary Zrt. munkavállalóinak gyermekei is megismerhették a kisméretű panelprogramozás csínját-bínját.

Kemma.hu

Érdekesség, hogy a csapat csak lányokból állt, akik az elektronikai eszköz segítségével különböző játékokat is terveztek, a kivitelezést pedig 3D nyomtatók és lézervágógép segítségével készítették el. Az oktatóterem rövid időn belül játékműhellyé vált, és többek között próbára tehették a Tangramot, illetve reakcióidő-játékot. 

Az elmúlt hetekben sem állt meg az élet a Digitális Tudásközpontban, számos program várt a fiatalokra. Többek között a Wescast Hungary Zrt. munkavállalóinak gyermekei is megismerhették a kisméretű panelprogramozás csínját-bínját.
Zajlik az élet a digitális tudásközpontban
Forrás: Digitális Tudásközpont Oroszlány/Facebook

Sikerült a focilabdát is digitális eszközre cserélni az ifjú oroszlányi labdarúgóknak, legalábbis egy délutánra. Több mint 20 sportoló látogatott az intézménybe, hiszen a focitábor egyik állomásaként a digitális világ felfedezését tűzték ki célul. A résztvevők megismerkedtek a robotprogramozás alapjaival, okoseszközöket utasítottak, valamint vezéreltek. A fiatalok legalább olyan jól érezték magukat, mint a focipályán. 

Mint közösségi oldalukról kiderült, egy másik alkalommal a Veolia Water Hungary Kft. dolgozóinak gyermekei kalandoztak a digitális világban. Sok olyan szülő adott le jelentkezést, akinek gyermeke már tavaly is táborozott a központban – így ismerős arcokból nem volt hiány. A táborban résztvevők a LEGO Spike Prime robotikaszettel dolgoztak, egyre nehezedő építési és programozási feladatok révén sikerült elsajátítaniuk a robotprogramozás alapjait. Hogy a robotépítésben és -programozásban meddig lehet eljutni, arról a Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulója, Takács Kristóf mesélt a táborozóknak. Kristóf és a Robocity csapat június utolsó hétvégéjén a WRO Nemzeti Döntőjén szerzett első helyezést a 8–12 év közöttiek korosztályában, Robomission kategóriában. 

 

Lányok és focisták is kalandoztak a digitális világban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában