Frissítő

2024.07.30. 11:25

Mindenki imádta a limonádéárus Benikét a hétvégén +videó

Tatabányára érkezett az oroszlányi limonádéárus kisfiú, Benike. A tízéves vasárnap frissítőt árult a bolhapiacon, ahol kis idő elteltével már 20 liter hiányzott a készletből.

Kemma.hu

Mindössze hétéves volt, amikor egy amerikai ötlettől vezérelve kihelyezte sámliját oroszlányi házuk elé és frissítőt kezdett árulni a kánikulában. Benike akciója elég hamar népszerű lett, hogy a forró nyári napokon egy pohár limonádét kínál, most már a tatabányaiaknak is.

Limonádé kapható a tatabányai piacon
Limonádé kapható a tatabányai bolhapiacon
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás: 24 Óra

A limonádés Benike célja az ismertség volt. Szeretett volna minél több vásárlóval megismerkedni és a tőle telhető módon, egy pohár frissítővel segíteni rajtuk a forró nyári napokon. Persze, az sem volt mellékes, hogy nagy álma is valóra váljon és eljusson a magyar tengerhez, a Balatonhoz. Ez is teljesült. Aztán – meséli büszkén – szeretett volna vásárolni magának egy kisautót, matchboxot, mára az is megvalósult. Munkaruhája is az eladott limonádékból lett. Most focilabda az álma. Erre gyűjt.

– Víz kell hozzá. Kis cukor, citrom, lime és menta – sorolta Benike csillogó szemekkel a frissítő hozzávalóit, majd gyors kiegészítés következett. – Sok-sok jég kell még hozzá, hogy a frissítő tényleg frissítő legyen – mondta.

Megtudtuk azt is, hogy Benike vasárnap hajnalban kelt és 5 óra után már útnak tudott indulni édesanyjával, Molnár Norbertné Riedler Petrával. Az úticél most nem az oroszlányi piac volt.

Limonádés Benike nem ismer határokat

Kár volt a kezdeti izgalom, mert néhány óra elteltével már nyugtázta: Tatabányán még többen keresik a frissítőt, mint Oroszlányban. Ottjártunkkor már alig maradt néhány pohárral. Csaknem 20 liter hiányzott az italból. Gyakran kellett utántölteni. Így aztán nem maradt akadálya annak, hogy Benike boldogan válasszon magának a focilabdák közül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában