Dallamok

2024.07.26. 07:12

Nemzetközi hírnévre tett szert az Oroszlányból indult művész

Ismét nagysikerű komolyzenei koncertnek örülhettek a bányászváros lakói. Oboa, kürt és zongora hangja csendült fel az oroszlányi evangélikus templomban a napokban.

Kemma.hu

Malomvölgyi Márta oboán, Granik Anna zongorán és Saar Berger kürtön játszott az evangélikus templom legutóbbi koncertjén. Klasszikus komolyzenei és új kortárs darabok is szerepeltek a Nyáresti kamarahangverseny legutóbbi repertoárjában.

Koncert Oroszlányban
Koncert a templomban: a Nyáresti kamarahangverseny legutóbbi fellépője többek között Malomvölgyi Márta oboaművész volt
Fotó: Beküldött

A hallgatóság olyan neves előadók szerzeményeivel találkozhatott, mint például Bach, Slaviczky, Grieg, Ravel és Bissill, valamint Csajkovszkij klasszikusai sem maradhattak ki a zenei repertoárból. 
Malomvölgyi Márta úgy nyilatkozott a helyi televíziónak, hogy megtiszteltetésként élte meg a felkérést és örömmel nyugtázta, hogy ismét saját városában játszhatott.

A művész 1980-ban született Oroszlányban. Huszonévesen, 2004-ben oboa­művészi diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Csánky Emília osztályában. Komolyzenei pályafutása ezzel még korántsem ért véget: posztgraduális tanulmányokat folytatott a stuttgarti Zeneművészeti Főiskolán, Ingo Goritzki növendékeként. Mára már több hazai és nemzetközi verseny díjazottja. A művész egyebek mellett az országos oboaversenyt megnyerte, de a Nemzetközi Jeunesse Musicale-verseny és a Müncheni Nemzetközi Oboaverseny díja is őt illette. Csaknem három éven át, 2000 és 2003 között a MATÁV Szimfonikus Zenekar szólóoboistája volt, de a Stuttgarti Rádiózenekar művésze is volt már.

Koncert a templomban: programdús lesz még a nyár

Még két koncert van hátra a Nyáresti kamarahangverseny sorozatból. A következő eseményre két akadémista, Porkoláb Janka és Orsovai Hedvig érkezik. Ők augusztus 3-án 19 órakor adnak koncertet, amelyben a cselló és a zongora játszik főszerepet. Örökbecsű dallamokat hallhatnak majd az érdeklődők, többek között Antonio Vivaldi, Eötvös Péter, Liszt Ferenc és Claude Debussy tételei is hallhatóak lesznek.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában