Verseny

2024.07.23. 20:55

Ismét keresik Tatabánya kenyerét

Szent István-napi kenyérversenyt hirdet ismét a Vértes Agorája és Tatabánya városa. Az augusztus 20-i ünnepkörhöz kapcsolódva az idén is kenyérsütő versenyt rendeznek otthon sütőknek és amatőr pékeknek. Két kategóriában lehet nevezni, egyénileg vagy maximum háromfős csapatban. A verseny augusztus 20-án lesz. A kenyereket aznap 10 és 15 óra között lehet leadni a Csónakázó-tónál. Az eredményhirdetés és a díj­átadó várhatóan 17 óra körül lesz.

Kemma.hu

A termékeket, ahogy az már hagyomány, mindenki saját maga készíti el, otthoni körülmények között. A zsűrizéshez félkilós kenyereket várnak. A nevezőknek a verseny helyszínén két, azonos sütésből származó, készre kisütött kenyeret kell leadniuk. Az egyiket a zsűrizéshez vágják fel, a másikat kiállítják, és az eredményhirdetés után kóstolásra kínálják. A sétálósüteményből hat, azonos sütésből származó terméket szükséges készíteni. 

A termékeket mindenki saját maga készíti el, otthoni körülmények között
A termékeket mindenki saját maga készíti el, otthoni körülmények között
Forrás: Kemma.hu

A termékeket független szakmai zsűri bírálja el. A legtöbb pontot kapott versenyző kenyere elnyeri a Tatabánya kenyere címet, emellett a zsűri kategóriánként további egy nyertest hirdet. A zsűri tagjai: Pintér Zsuzsanna, a tavalyi hagyományos kenyér kategória győztese, és Tóth Krisztina, a Pöttöm Pékség képviselője.

Kategóriák
Az alábbi kategóriákban várják a sütéseket: Szent István-napi (hagyományos) illetve innovatív kenyér, valamint sós sétálósütemény. Nevezni augusztus 18-ig, online vagy az Agorája információjában lehet. További információ: Bács Judit, +36/70-658-7615, [email protected]

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában