Helyreállítás

2024.07.22. 13:49

Itt az időpont, mikor nyit ki a tavasszal leégett visegrádi hotel

Óriási mérföldkőhöz érkezett a márciusban leégett visegrádi hotel helyreállítása. A Silvanus vezetése bebizonyította, hogy kicsit több mint fél év múlva talpra állnak.

Kemma.hu

– Talpra állunk! – nyilatkozta a Kemma.hu-nak Pintér Róbert üzemeltetési igazgató, ugyanis ezt a szlogent választották a Hotel Silvanus dolgozói a tavaszi tűzeset napján.

A Hotel Silvanus helyreállítása mérföldkőhöz érkezett
A Hotel Silvanus tetőszerkezete elkészült, a belső munkák folytatódnak
Forrás: Facebook: Hotel Silvanus

Visegrád és a hotel történetében is maradandó a dátum: 2024.március 09. Mint ismert, pusztító hoteltűz miatt riasztották a tűzoltókat a Dunakanyar egyik legkedveltebb szállodája elé. A kemma.hu több ízben beszámolt a történtekről, és nyomon követte a kiégett negyedik szint helyreállítási munkálatait. Az ominózus pillanatban kétszáz vendég tartózkodott a hotelben, nekik szerencsére időben sikerült elhagyniuk az épületet. A gyorsan terjedő lángok viszont akkora sötét füstfelhőt generáltak, hogy szinte a Dunakanyar minden pontjáról lehetett látni.

Fantasztikus teljesítményt nyújtott a vezetés, akiket a hotel dolgozói, sőt még a vendégek is segítettek. A közelmúltban indult a Szív téglája akció, amiben arra kérték a vendégeket, hogy a befizetett összeget ne kérjék vissza a vendégek, ez ugyanis rendkívül fontos segítség lenne az újjáépítésben. Mindemellett garantálták, hogy a foglalóként befizetett és szív tégláinak felajánlott összegeket az újranyitást követő foglaláskor jóváírják. 

Azóta kiderült, hogy a terv beigazolódni látszik, mert bár nem várt hibákkal szembesültek a helyreállítás során, próbáltak felülkerekedni a problémán. Portálunk ismét megkereste Pintér Róbert üzemeltetési igazgatót, aki nagyon pozitív hírekkel szolgált a régi és az új vendégeknek.

Hotel Silvanus: elkészült a tetőszerkezet

– A gépészet és az elektromos hálózat is jobban sérült, mint azt gondoltuk – árulta el az üzemeltetési igazgató, aki kiemelte, hogy a helyreállítás során ezeket a problémákat is figyelembe kellett venniük, tehát a teljes megújulás még várat magára. – Jelen állás szerint elkészült a szálloda tetőszerkezete, ami azt jelenti, hogy a belső munkálatok következnek. Ha minden a terv szerint halad, novembertől újra fogadhatjuk vendégeinket – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában