Vidrales

2024.07.21. 07:55

Te láttál már vidrát a tanösvényen? Gyönyörű fotókat mutatunk róla!

Jakabházy Miklós természetfotós újabb gyönyörű fotókat osztott meg a Tatai Fényes Tanösvény élővilágáról. Ezúttal egy vidra került a reflektorfénybe.

Kemma.hu

Mint arról már számos alkalommal beszámoltunk, Jakabházy Miklós természetfotós előszeretettel készít lélegzetelállító fényképeket vármegyénk rejtett élővilágáról. Hivatalos Facebook-oldalán olyan fotókat is találunk, amelyek betekintést nyújtanak a természetvilág azon szegmensére, amely gyakran a túrázók számára is rejtve marad. 

De vajon tényleg vannak vidrák a tanösvényen? 

Jakabházy Miklóst - mint viccesen írja - mostanában egyre több vád érte azzal kapcsolatban, hogy valójában a vidrákat ő maga viszi be a Tatai Fényes Tanösvény területére egy csinos kis ridikülben, megúsztatja, majd lefotózza őket, végül pedig visszakúsznak a kis csini oldaltáskába és hazamegy velük. 

Természetesen a kommentelők értették a humort és készségesen megmutatták a természetfotósnak a saját maguk által készített pillanatképeket a vidrákról, akik bizony előszeretettel csámcsognak, úszkálnak és hűsölnek a tanösvény területén. 

És maga a fotós is mutatott egy újabb példányt:

És vajon melyik állat a kedvenc „gyermeke” a természetfotósnak? 

– Hiába a sok kékben pompázó jégmadár, színpompás vörös gém, elegáns kócsag, ügyesen vadászó vakvarjú, vagy muris nutria, én minden alkalommal legjobban a vidrákkal történő találkozást várom. Talán azért, mert a legritkábban ezeket tudom kályhacsővégre kapni – írja Jakabházy Miklós Facebook-posztjában. 

A fotósok számára jó hír, hogy Tata egyik leglátogatottabb helyszíne most megújult. A Fényes Tanösvény felújított attrakciókkal és feledhetetlen látvánnyal várja a látogatókat. A gyönyörű lápvidékre évente több mint 100 ezer látogató érkezik, amiből 9 ezer család.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában