Tanácskozás

2024.07.21. 20:25

A Fáklya utca sorsáról is tájékoztatták a leendő képviselőket Tatán

Immár másodszor ültek össze a leendő tatai képviselők a polgármesterrel. Michl József ezúttal a városban zajló, vagy tervezett pályázatokról tarott beszámolót. Többek között a Fáklya utca sorsa is szóba került.

Kemma.hu

Újabb közös tanácskozáson vettek részt

Forrás: Tata Város/facebook

Michl József polgármester kezdeményezésére elindult konzultáción másodszor ültek össze az októberben megalakuló képviselő-testület tagjai. A város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy ezúttal az önkormányzati hivatal projektirodája mutatta be az EU-s és hazai forrásokból megvalósult és folyamatban lévő pályázatokat, mint a Fáklya utcai beruházás. A részletes tájékoztatót sok kérdés kísérte, erősítve az összejövetel informatív jellegét.

Immár másodszor ültek össze a leendő tatai képviselők a polgármesterrel. Michl József ezúttal a városban zajló, vagy tervezett pályázatokról tarott beszámolót. Többek között a Fáklya utca sorsa is szóba került.
A Fáklya utca fejlesztéséről már nem volt olyan nagy az egyetértés 
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

A megbeszélésen olyan fontos, a várost érintő témák is szóba kerültek, mint a  csapadékvíz elvezetés, útépítés, kerékpár utak építése, parkolók létesítése.

A Fáklya utca sorsáról is beszéltek

Az egyik legérdekesebb pályázat, amiről szintén szó esett a találkozón, az az Öreg-tó tófarok részén lévő Fáklya utcába tervezett új büfésor kialakítása volt. Ugyanis ennek a részleteiben már kevésbé volt nagy az összhang a jelenlegi városvezetés és a civilek között. Egyelőre nem tudni, hogy mikor fogja az önkormányzat kiírni a terület eladásárról szóló a pályázatot. Michl József a Kemma.hu-nak ezzel kapcsolatban korábban azt mondta, hogy még a a nyáron, egy rendkívüli testületi-ülésen dönthetnek a pályázatról. Így akár őszre már új gazdája is lehet a közel 3 ezer négyzetméteres területnek. 

Civilek a testületben

Mint arról korábban beszámoltunk, a június 9-i önkormányzati választás eredményeképp a testületben 7 mandátumot is szerzett az induló két civil szervezet. A Fidesz-KDNP-nek 5, a  FÜGgetlenek Együtt FÜGE Tatának 6 mandátuma van, míg a TETT Egyesület kompenzációs listáról jutott be a testületbe, így nekik 1 szavazatuk lesz. A különleges helyzet miatt Michl József azt ígérte a megválasztott képviselőknek, hogy októberig konzultációkon adnak számukra tájékoztatást a város vezetéséhez szükséges ismeretekről. 

Az első találkozón Dr. Horváth József jegyzőtől átfogó képet kaptak Tata Város Önkormányzat és a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal működéséről, illetve betekintést nyertek a jogi alapokba is. A FÜGE közösségi oldalán megosztott beszámolóban arról írtak, hogy a városvezetés ígérete szerint ez egy programsorozat lesz, különböző témákban, mint például az elnyert és megvalósult projektek, a Magyary terv, városüzemeltetés, szociális és humán terület, de szó lesz a program során a költségvetésről és vagyongazdálkodásról és a turizmusról is. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában