Kemma.hu videó

2024.07.13. 10:20

Lefagytunk, hogy hőségben nem fogy a fagyi +videó

A nagy meleg egyszerre lehet vonzó és taszító is a városi fagylaltárusoknak. Ha jobban belegondolunk, nem is olyan meglepő a fagyi mentes tölcsérek látványa...

Kemma.hu

Meglepő dolgot tapasztaltunk, mikor fagylaltok után kutatva útnak eredtünk Tatabányán. Arra gondoltunk, hogy a napok óta tartó kánikula nagy nyertesei a fagyizók, ennek ellenére különböző véleményeket kaptunk.

fagyi
Fagyis tölcsérek hevernek a pulton, jobb napokat is „láttak” már
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Persze, mindez attól is függ, hogy a város közepén, a sétálóutcában van-e a fagyizó, esetleg tóparton, vagy egy lakótelep közepén. A város főterén semmi ok az aggodalomra. Sőt! A fagylaltosok már alig várták a hőséget, mert jól tudják, nagy melegben kellenek csak igazán a szomjoltó és hűsítő gombócok.

Sárberekben, a Stop Cukrászda táján is nagy a készülődés, a napokban rengeteg finomsággal ünnepelték a csokoládé világnapját. A jeles alkalomból csokis keksz ízű gombócokkal készültek, de a chilis- és mentolos csokoládé fagylalttal is igyekeztek a vásárlók kedvére tenni. Nem is gondolnánk, hogy az éremnek két oldala van. Meglepő, de a nagy meleg egyszerre tud vásárlócsalogató lenni, de éppen ez az, ami olykor elriasztja a fagylaltozókat.

fagyi
A pult mögött Rabóczky Jánosné, Venesz-díjas, aranykoszorús mestercukrász
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

– A nyár általában az üdülésről és a vízpartról szól. A cukrászdákban pedig egyik feltétel sem adott – nyilatkozta portálunknak Rabóczky Jánosné, Venesz-díjas, aranykoszorús mestercukrász, aki szerint voltak már jobb napok is, már ami a bevételt jelenti. Ennek ellenére nem panaszkodik, hiszen általában nagy a forgalom, ami betudható annak is, hogy mindig próbálkoznak valamilyen új ízt becsempészni a hétköznapokba.

Fagyi, mint gasztrosokk

A sárberki cukrászda már számtalan alkalommal adózott a gasztronómia oltárán. Kapható volt már túrós csusza szalonnapörccel, sajtos-tejfölös lángos, kovászos uborka, de sóskaízű fagylalt is. Most a házi gyümölcs keverék fogy legjobban. Nem is csoda, hiszen almát, körtét, barackot, szilvát és egy csepp fahéjat is tartalmaz egy gombóc hűsítő finomság. Újdonság pedig a kukorica fagylalt, ami talán éppen ezekben a percekben került a tégelyekbe.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában