Nyalnivalók

2024.07.13. 17:03

Tócsi, koviubi, kifli, sör: ez nem egy bevásárlólista, hanem a kínálat a fagyik éjszakáján

Tócsni, Sör, Whiskey, Jägermeister és robbanó cukorka. A félreértések elkerülése végett csak egy cukrászdába kellett mennyi ezekért az ízekért péntek éjszaka és kérni egy gombóc fagyit.

Kemma.hu

Pénteken volt a Fagylaltok Éjszakája, amihez számtalan más cukrászda mellett a bánhidai Roberto is csatlakozott. Hosszabb nyitvatartás mellett csaknem 40-féle fagylaltból lehetett választani, ráadásul különlegességeket is rejtettek a tégelyek. Hatalmas sor állt a Roberto cukrászda bejáratánál is Tatabányán. Nem is csoda, hiszen hosszabb lett a nyitvatartás és csaknem 40 féle fagyi készült Bánhidán.

Fagyi
Fagyi, fagyi és fagyi. Az egyik tatabányai cukrászda egy korsó sört, azaz egy gombóc sört kínált
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Nem tudni, hogy a program okán, vagy a napok óta tartó hőség miatt, de egymásnak adták a kilincset a vásárlók. A program lényege, hogy július 12-én, este 8 óra óra és éjfél között is nyitva tartott a cukrászda, sőt további érdekességeket is elárult portálunknak Reinhardt Róbertné, a Roberto Cukrászda egyik tulajdonosa.

A családi vállalkozás csaknem 20 éve indult Bánhidán. Azóta egyre nagyobb a választék náluk, és egyre inkább törekednek a gasztronómiai újítások felé. Tehát annak sem kell aggódnia, aki tej-cukor vagy éppen laktózmentes verzióra gondol. Többféle íz közül tudnak választani.

fagyi
Sokan a retró ízek szerelmesei. Kocsis Dominika Kíra választása is éppen egy csavartra esett
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

– Készültünk olyan fagylaltokkal, amelyeknek ugyan minimálisan, de van alkoholtartalmuk. Például ilyen a sör fagyink. A tégelyhez, tehát a három literhez egy liter sört kevertünk – nyilatkozta Reinhardt Róbertné, aki szerint nyugodtan fogyaszthatják az édességet a sofőrök is, mert a szonda nem fog kimutatni semmit. 

A mostanin számos rendezvényt tudhat maga mögött a bánhidai cukrászda. Színes minyonok, fehér csokoládék, de ízletes és különleges palacsinta variációk is kerültek egy-egy napra töménytelen mennyiségben a pultra.

Fagyi és retró: mi a csavar benne?

Nagy durranással és némi nosztalgiával is készültek a Fagylaltok éjszakájára a bánhidai cukrászdában: csavart fagylaltot is árultak a pultban. A retró ízek szerelmesei választhattak csokoládé és vanília közül, de egyben is kérhették kedvencüket. Szemlátomást nagy volt a kereslet az édesség iránt és jó hírrel is kedveskedtek az eladók: a finomság innentől kapható lesz náluk. De sör, kifli(!), koviubi és tócsi (avagy tócsni, ki hogy mondja) ízű fagyit is kínáltak.

Nagy volt a készülődés az elmúlt napokban a sárberki Stop cukrászdában is, ahol a napokban ünnepelték a csokoládé világnapját. Itt nem csak annak jártunk utána, hogy hogyan készültek a fagylalt éjszakájára, de annak is, hogy mit tapasztalnak, hogy fogy a fagyi

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában