Közlekedés

2024.07.07. 11:56

Újabb megyeszékhelyen próbázik a Komáromban összeszerelt BYD e-busz

Az elmúlt hetekben Miskolc után Pakson „teljesített szolgálatot” az első komáromi összeszerelésű BYD elektromos csuklós busz.

Kemma.hu

Mint az a magyarbusz.info nevű szakportálon olvasható, a busz már a nyolcadik gyártó tizenegyedik típusú tesztjárműve, amit a városnak a küszöbön álló flottabővítés előtt lehetősége nyílik testközelből megismerni annak érdekében, hogy megtalálja azt a típust, amely minden szakmai és utasigénynek megfelel.

A BYD csuklós busza Komáromban készült
A BYD csuklós busza Komáromban készült, most Miskolcot járja
Fotó: BALAZS JUHASZ / Forrás: MVK

 

Hazánkban jelenleg 72 darab BYD elektromos autóbusz teljesít szolgálatot, melyek PécsenMiskolconTatabányán és a Volánbusz kötelékében már jelentős futásteljesítményt értek el, így immár gyakorlati tapasztalatokból sincs hiány a kínai gyártó hazánkban közlekedő szóló járműveinek üzemeltetéséről, melyek többségét a BYD komáromi üzemében szerelték össze. A legszélesebb körű hazai villanybuszos üzemeltetési tapasztalatok a BYD autóbuszaival kapcsolatosan állnak rendelkezésre; amelyek a Volánbusz és a miskolci MVK beszámolói alapján többségében pozitívak, mind az energiafogyasztás és a hatótávolság, mind pedig a rendelkezésre állás vonatkozásában.

Maga a tesztbusz a BYD európai csuklós busz kínálatának rövidebb, 18,15 méteres, B18-as kivitelét képviseli, amely 600 mm-rel rövidebb a 18,75 méteres B19-es modelltől (a különbség a két karosszériaváltozat között egyébként a mellső tengely és a második ajtó között érhető tetten).  Az autóbusz a gyártó közlése alapján akár 400-420 km-es hatótávot is képes megtenni egy töltéssel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában