Tábor

2024.07.11. 21:29

Sportoltak és az egészséges életmódról tanultak a bozsikos diákok

Ismét sport- és életmód táborba várták a gyerekeket a Szőnyi Bozsik József Általános Iskolában. A hét során a bozsikos diákok sokféle sportot kipróbáltak és az egészséges életmódról is hallhattak.

Körtvélyfáy Dina

Kovács Barna, az iskola testnevelője lapunknak elmondta, huszonhat bozsikos alsós táborozott náluk.

A bozsikos diákok több sportágat is kipróbáltak
A bozsikos diákok több sportágat is kipróbáltak
Fotó: Komáromi Városmarketing Kft. / Forrás: Facebook

Az első napon a fiúk fociztak, míg a lányok floorballoztak, az edzés után pedig Szabados Ádám, többszörös magyar bajnok, Európa- és világbajnoki résztvevő freesytle focista kápráztatta el a gyerekeket zsonglőr mutatványaival, pár trükköt pedig meg is tanított a vállalkozó kedvűeknek. Ebéd után a lányok kergették a bőrfocit, míg a fiúk a lyukacsos labda terelgetését gyakorolták.

A délután hátralévő részében az előre kialakított csapatok tűzharcban mérték össze erejüket, míg az éppen pihenő csapatok a táborvezetők irányításával a zsinórlabda szabályaival ismerkedhettek.

A második napon kincskereső játékot próbálhattak ki a diákok, az iskola területén elrejtett több mint 100 színes kislabdát kellett megtalálniuk, majd azokat a csapatkapitányaiknak leadni. Ezután a tájfutással ismerkedhettek a gyerekek. Az iskolába visszaérve már várta őket Velenceiné Tatai Andrea védőnő, aki az egészséges táplálkozásról beszélt a gyerekeknek, majd egy élelmiszerüzlet reklámújságaiból kellett a táplálékpiramisba illő képeket kivágniuk.

A harmadik napra tervezett fürdőzés helyett a győri állatkertbe látogattak el, mert Komáromot elkerülte a strandidő.

A negyedik nap a sportlövészeté volt. Reggeli után útnak indultak az Erődök Városa Sportlövő Egyesület molaji lőterére, ahol először a lányokkal ismertette meg a sportlövészet alapjait Bajos Attila edző és az iskola egykori diákjai, Czemmel Sasa és Andrássy Fruzsi. Ez idő alatt a fiúk a molaji tornateremben NERF-fegyverekkel vívtak csatát. Egy óra elteltével a két csoport helyet és játékot cserélt. Később Szabó Fanni védőnő a gyerekek életében előforduló függőséget okozó szerekről, eszközökről beszélt a tanulóknak.

Az utolsó napon több állomásos mini fesztiválon vettek részt a gyerekek. Az állomások között szerepelt a foci és a floorball mellett a célbadobás és a kosárlabda, valamint egy exatlon pályát is teljesítettek a táborozók. Az ebédet követően zsinórlabdában és börtönlabdában mérték össze erejüket a csapatok.

Ajándékokat is nyerhettek a bozsikos gyerekek

Az foci Eb-totón az Európa-bajnokság kabalafiguráját ábrázoló ajándékokat nyertek a dobogósok, a többiek focis kártyacsomagot kaptak. A csapatverseny eredményhirdetésekor először a győztes Pumák választhattak magunknak tetsző ajándékot, majd a második helyezett Oroszlánok, a harmadik helyen végző Tigrisek és a negyedik Jaguárok is meglepetéshez jutottak. A Magyar Diáksport Szövetség jóvoltából idén egy diákolimpiás kendőt és egy tornazsákot kapott minden gyermek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában