Választás 2024

2024.06.09. 09:23

Komárom-Esztergom vármegyében kicsit kevésbé nagy a szavazókedv

Megnéztük az első statisztikákat. Sokkal nagyobb a szavazókedv a 2024-es önkormányzati és EP-választáson, mint a 2019-es voksoláson.

Kemma.hu

Folyamatosan frissülő hírfolyamunkban nyomon követjük a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választás minden eseményét. Most az első részvételi adatokat elemezzük kicsit. 

Sokkal nagyobb a szavazókedv a 2024-es önkormányzatis és EP-választáson, mint a 2019-es voksoláson.
A szavazóköröket többen keresték fel a választás első órájában, mint öt évvel ezelőtt
Fotó: F. P. / Forrás: 24 Óra

A városok tekintetében Komárom-Esztergom vármegyében Bábolna a legaktívabb, míg Tát a legkésőbb ébredő. Az országos részvételtől szűkebb hazánk ugyan kicsit le van maradva, de így is jóval nagyobb a szavazókedv, mint az előző országgyűlési voksoláson. 

 

Szembetűnő a különbség a 2019-es önkormányzati és a 2024-es, mostani választás között. Összehasonlítottuk az első részvételi adatokat a városok, a vármegye valamint Magyarország tekintetében, és bizony számottevők a különbségek. Bábolnán, Kisbéren, Nyergesújfalun például több mint duplája az idei első órás részvétel az öt évvel ezelőttinek. Mindennek biztos köze van a Fidesz-KDNP szombati óriási kampányhajrájához, az Egymillió Találkozás Napjához is, az utolsó 24 órás mozgósítás nagy lendületet adhatott a kormánypárti szavazóknak.

Országos szinten Komárom-Esztergom vármegye nem tartozik a koránkelők táborába. A negyedik legalacsonyabb volt a részvételi arány a szavazás első órájában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában