Összefogás

2024.06.05. 11:14

Valóra vált a tatabányai 4x4-esek nagy álma: már az udvaron áll az új autó

A terepjárósok 45 éves kocsija már nyugdíjba vonult volna, így új autó után kellett nézni segítőiknek. Az összefogásnak és jótékonysági eseményeknek hála, összegyűlt a pénz, s a tatabányai 4x4-esek sikeresen megvásárolhatták legújabb autójukat.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a tatabányai 4x4-esek egy ideje új autóra gyűjtöttek, hiszen a 45 éves kocsijuk szolgálati ideje lejárt. Szorított az idő, így a terepjárósok a mi segítségünket is kérték, hogy összegyűljön a pénz az álomautóra.

A tatabányai 4x4-esek régi autója már megtette a szolgálatát, s az összefogásnak köszönhetően 45 év után nyugdíjba vonulhatott
A tatabányai 4x4-esek régi autója már megtette a szolgálatát, s az összefogásnak köszönhetően 45 év után nyugdíjba vonulhatott
Forrás: Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület/Facebook

– Sajnos egyre több hibája van, nagyon magasak a javítási költségek és rengeteg üzemanyagot fogyaszt, amit nagyon nehezen tudunk finanszírozni. Az álmunk egy használt, de újabb és gazdaságosabb autó, amelynek költsége 8-10 millió forint. Ez óriási összeg, de hiszünk benne, hogy a segítséggel össze tudjuk gyűjteni és megvalósulhat az álmunk – mondták az önkéntesek korábban.

A terepjárósok Lengyelországban találtak egy autót, amely megfelelt a munkavégzésükre és olcsóbb is, mint az eredendő céljuk. Mint írták akkor, a 45 éves Roverük már nagyon a végét járta, így félő volt, hogy egy kivonulás során őket is majd menteni kell. 

Az összefogás sikerült, valóra vált a tatabányai 4x4-esek álma

Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület hivatalos Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy összegyűlt a pénz, s az álomautó már a birtokukban van. Mint írják, sokan érdeklődtek az új autó után, úton-útfélen megállítják őket és gratulálnak, kíváncsiskodnak. 

– Jelentjük, az autót ma leadjuk az Euro Car Service Kft. - Bosch Tatabánya-nak, akik az elmúlt években is már sokat segítettek. Műszaki vizsga, honosítás, matricázás, papírmunkák elvégzése után újra jelentkezni fogunk. Köszönjünk mindenkinek, akik hozzájárultak a beszerzéshez – írják posztjukban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában