Választás

2024.06.08. 15:19

Sokan leszavazzák a szemetes Oroszlányt +videó

Világos, biztonságos és rendezett városban szeretnének élni az oroszlányiak. Az Egymillió Találkozás Napja remek apropót adott arra is, hogy mindenki véleményt formálhasson a városról és arról, miért fontos a szavazás.

Kemma.hu

– A biztonságunkról döntünk holnap – nyilatkozta Kluber Jánosné, aki mindenkinek a becsületére bízza hová teszi az ikszet holnap a szavazólapon.

Takács Károly és Kluber Jánosné
Szavazásra buzdított Kluber Jánosné is
Fotó: Flajsz Péter

Az ő véleménye volt az egyik a több száz közül, ami elhangzott délelőtt a piacnál, Oroszlányban. A szépkorú ugyan csak nyolc éve él a városban, de ennek ellenére is kialakult véleménye van arról, mi az a terület vagy témakör, amin sürgősen változtatni kellene Oroszlányban. Azt mondja, nagyon szemetes a város és a zöldfelületek gondozásával sincs megelégedve. 

 Nagyon koszos ez  a város. Na látja, ezen kell változtatni holnap

 – tette hozzá. Pontosan így látja Friedrich Jánosné is, aki szintúgy nem ért egyet a közterületek gondozásával. Többszörös nagymamaként úgy véli, hogy a jövő generációjának nem az eldobott szemét mindennapos látványa lenne a követendő példa.

A szavazás állampolgári kötelesség

Rögtönzött felmérést végeztünk a városlakók között. Egy, a neve elhallgatását kérő lakos a közbiztonsággal nincs megelégedve. Azt mondja, az utóbbi időben nagyon elfajultak a dolgok és szinte már nem is különös a rendőri üldözés fényes nappala városban. Tízből nyolcan első helyre sorolják a közvilágítás és a közbiztonság problémáját – bár ez a kettő némileg összefügg, utána pedig a városképet romboló tisztaság következik, mint a sürgősen megoldandó kérdéskörök egyike. Többek szerint fontos elmenni szavazni, állampolgári kötelesség élni választójogunkkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában