Palkovics pad

2024.06.02. 20:04

Megújul Esztergom egyik romantikus pontja

„A gát építésével megújul a Palkovics-pad környezete is” - ezzel a jeligével tette közzé nemrégiben azt a videóját Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere, melyben látványterveket osztott meg a Nagy Duna sétánynál található népszerű pihenőhelyről.

Kemma.hu

A Palkovics pad környezete is megújul

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P./24 Óra

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) még februárban tájékoztatta arról az MTI-t, hogy megkezdték az Esztergomot védő új gátrendszer első ütemének megvalósítását. Mivel a projekt érinti a Nagy Duna sétányt, így többek között a Palkovics-pad környezete is hosszú ideje munkaterületnek számít, hónapok óta nem lehet leülni a padra és nem lehet onnan gyönyörködni a tájban és a naplementében sem. 

A gát építésével megújul a Palkovics-pad környezete is
A Palkovics pad környezete is megújul
Fotó: W. P./24 Óra / Forrás: 24 Óra

A gátépítés eredményeként alaposan át fog alakulni a partszakasz látképe, ennél fogva érthető, hogy sokan érdeklődtek afelől is, hogyan fog kinézni az idén 90 éves Palkovics-pad környezete. Hernádi Ádám közösségi oldalán megjelent bejegyzésből többek között az is kiderül, hogy térkőborítás kerül majd a pad köré, de a videóban szereplő látványtervek sok lakossági felvetésre választ adhatnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában