Felfrissülés

2024.06.23. 11:17

Már nem bírod a meleget a városban? Itt vannak a frissítőpontok!

Párakapukkal védekeznek a tikkasztó meleg ellen Tatán. A hőségriadó alatt pedig ingyen fürödhetnek a helyiek a Fényesen, amíg nem készül el az amorf medence.

Kemma.hu

A város közösségi oldalán osztották meg a hűsító jó hírt, miszerint a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. a napokban jelentkező hőség ellen ismét kihelyezte a városi párakapukat, amelyek a következő időszakban enyhülést nyújtanak a melegben  közlekedőknek. 

Párkapukkal védekeznek a tikkasztó meleg ellen Tatán. A Hőségriadó alatt pedig ingyen fürödhetnek a helyiek a Fényesen, amíg nem készül el az amorf medence.
A nagy hőség miatt párakapu van a Tatai Művelődési Központ mellett, a Kossuth téren és a Haranglábnál, illetve a Tópart utca Alkotmány utca felőli végén is
Fotó: tata.hu

A városban sétálók párakapukat megtalálják a Tatai Művelődési Központ mellett, a Kossuth téren és a Haranglábnál, emellett egy párásító működik a Tópart utca Alkotmány utca felőli végén is.

Segítenek a hőségben

Az országos tisztifőorvos a héten a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területére, június 22-én (szombat) 24:00 óráig, azonban a következő héten is tikkasztó melegre számíthatunk. Ebben az időszakban érdemes fokozottabban figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, és ha lehet, ne tartózkodjanak a tűző napon.

Tatán nem csak ezzel kedveskednek a helyieknek a kánikulában. Mint arról beszámoltunk: amennyiben az országos tisztiorvos újra elrendeli a hőségriadót és még nem fejezték be az amorf medence felújítását, térítésmentesen léphetnek be a Fürdő területére és használhatják a Grófi-tavat és a pancsolómedencét a tatai lakcím kártyával rendelkezők. A kedvezmény addig érvényes, amíg az amorf medence üzemszerű működése el nem indul.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában