Kemma.hu videó

2024.06.05. 09:54

Ledőlt a 10 méteres májusfa +fotók, videó

Színes programokkal kezdődött a június Dunaszentmiklóson. Kicsik és nagyok is segítettek a 10 méter magas májusfa ledöntésében.

Goletz-DeáK Viktória

Zenés, táncos májusfadöntést szerveztek Dunaszentmiklóson a Tájház udvarán. Keil Richárd önkormányzati képviselő a Kemma.hu-nak elmondta, hogy immár negyedik alkalommal szervezi meg az eseményt. 

Színes programokkal kezdődött a június Dunaszentmiklóson. Kicsik és nagyok is segítettek a tíz méter magas májusfa ledöntésében.
A záporos időjárás ellenére sokan elmentek a dunaszentmiklósi májusfa kidöntésére
Fotó: Beküldött


– Hét évvel ezelőtt állítottunk először májusfát a tájház udvarán, akkor még egy hársfát, majd következő évben egy kicsit áttértünk az osztrák jellegre, így 2018-ban már fenyőt állítottunk, melyre a későbbi években két koszorút is tettünk, ami szintén hagyomány Ausztriában – magyarázta a képviselő. Hozzátette: a fenyőt minden évben az erdészet ajánlja fel, amiért nagyon hálás a település. 

Ledőlt a májusfa

A májusfa döntés napján a záporos időjárás ugyan kicsit átírta a forgatókönyvet, de ennek ellenére sokan elmentek a rendezvényre. kicsik és nagyon, fiatalok és régebb óta fiatalok – ahogyan ezt Dunaszentmiklóson szokták mondani. 

Színes programokkal kezdődött a június Dunaszentmiklóson. Kicsik és nagyok is segítettek a tíz méter magas májusfa ledöntésében.
A gyerekek szaladtak a fához, hogy megkeressék a nevükkel, vagy éppen óvodai jelükkel ellátott szalagokat
Fotó: Beküldött

– A program délután 3 órakor kezdődött a Szomódi Fúvószenekar nagyszerű előadásával. Utána a Tanzgruppe Niklo, majd a Heimatskreis Niklo énekkar műsora következett. A délután fénypontja a 10 méter magas májusfa kidöntése volt, melyben nagy lelkesedéssel vettek részt a gyerkőcök is. A fenyő szinte földre sem ért, de már a gyerekek szaladtak a fához, hogy megkeressék a nevükkel, vagy éppen óvodai jelükkel ellátott szalagokat. Nagyon jó volt látni a sok-sok boldog arcot – árulta el a szervező, aki köszönetet mondott minden segítőnek, támogatónak.

– Bízom benne, hogy jövőre is lesz lehetőség megszervezni a rendezvényt – tette hozzá Keil Richárd önkormányzati képviselő. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában