Helyi közélet

2024.06.02. 16:00

Magasabb peron és további tervek

Tizennyolc napirendi pont szerepelt az önkormányzati képviselők legutóbbi ülésére szóló meghívóban. Többek közt egyhangú döntés született a peron megemeléséről a művelődési központtal szemközti vasútállomáson.

Kemma.hu

A fejlesztésről az elmúlt évben kezdett egyeztetni az önkormányzat a MÁV vezetőivel. A tervek között szerepelt épületfelújítás, a vasúti peron magasságának megemelése, a Viscosa lakótelepre vezető felüljáró akadály- és síkosságmentesítése és egy autóparkoló kialakítása. 

Az anyagi lehetőségek miatt, az ötletek közül egyelőre maradt a peron szintjének megemelése. A munkálatokhoz a MÁV Zrt. szakfelügyeletet, figyelőőrt, munkairányítót biztosít, illetve a zrt. jelezte, hogy az általa jóváhagyott vállalkozó elvégezheti a beruházást. 

A képviselő-testület úgy döntött, hogy a munkálatokra beérkezett árajánlatok közül az anyagilag legkedvezőbbet, egy tokodi kft. bruttó 1,8 millió forintos összegét fogadja el. A pénzt az idei költségvetési rendelet módosításával tudja előteremteni a város. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában