Választás

2024.06.09. 13:40

Kampánycsendet sértett a baloldal? Az éjszaka kinőtt táblák ügye folytatódik

Kifogást nyújtott be Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő az Oroszlányban éjszaka kinőtt választási plakátok miatt a Helyi Választási Bizottsághoz (HVB).

Kemma.hu

Mint arról mi is beszámoltunk, nem hogy a szavazókörök 150 méteres területén belül (ahol él a kampánycsend), hanem konkrétan a bejáratok mellett bukkantak fel a baloldali OLPK plakátjai vasárnap reggelre. A Lazók Zoltán jelenlegi és újrázni szándékozó polgármester nevével fémjelzett csoportosulás anyagait ráadásul érdekes módon nem viselte meg az éjszakai eső, ami körülbelül háromnegyed 11-kor kezdett el esni Oroszlányban. Vasárnap hajnalban már nem esett az eső... Tatán is esett az éjszaka, így meg tudjuk mutatni, hogy kora reggel hogy nézett ki egy papír hirdetmény, amely éjszaka elázott. 

Kifogást nyújtott be Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő az Oroszlányban éjszaka kinőtt választási plakátok miatt a Helyi Választási Bizottsághoz.
A teljesen ép oroszlányi plakát, és mellette egy tatai választási hirdetmény, amelyet elvert az éjszakai eső
Forrás: Kemma.hu

Hogy miért érdekes ez? Mert ha éjfél előtt és pláne az eső előtt kerültek ki a táblák, akkor nem történt jogsértés. Ha viszont már akkor, amikor elállt az eső, az bizony éjfél után volt. A törvény szerint a szavazás napján a szavazóhelyiséget magában foglaló épületnek a szavazóhelyiség megközelítését szolgáló bejáratától számított 150 méteres távolságon belül nem lehet kampánytevékenységet folytatni a közterületen és politikai reklámot nem lehet közzétenni.

Czunyiné dr. Bertalan Judit információi szerint több, a reggelre kinőtt megállító táblák azóta elvittek, sőt, a jogszerűtlen kihelyezést is elismerte az OLPK. Dr. File Beáta jegyzőtől, a Helyi Választási Iroda vezetőjétől megtudtuk: a meghívók kimentek már a HVB-tagoknak, várhatóan késő délután, este fognak összeülni. Egyébként három napjuk van dönteni, de ma határozni fognak a tervek szerint az ügyben. 

Kövesse élő hírfolyamunkat a választásról!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában