Falunap

2024.06.25. 12:49

Főzőverseny, gyerekprogramok és koncertek várták a császáriakat

Színes programkavalkád várta a császáriakat. Hétvégén tartották a hagyományos falunapjukat.

Kemma.hu

Az idei évben is gazdag programkínálattal és változatos szórakozási lehetőségekkel várták a helyieket és a látogatókat egyaránt. Főzőversennyel indították a tradicionális falunapjukat a császáriak.

Csocsesz is fellépett a császári falunapon
Csocsesz is fellépett a császári falunapon
Fotó: Tálos László

Ez az esemény mindig népszerű, hiszen a falusi közösség tagjai szívesen mérik össze kulináris tudásukat, és örömmel osztják meg egymással receptjeiket.

A hivatalos megnyitóra délután kettő órakor került sor, amelyet a helyi tánccsoportok fellépése követett. Három órakor a Kadarka gyermekkoncertjével szórakoztatta a legkisebbeket, akik lelkesen énekelték és táncolták végig a műsort. Ezután Sík Frida és Mohácsi Attila operett és musical slágerekkel varázsolták el a közönséget, akik együtt énekeltek és tapsoltak a jól ismert dallamokra. A falunap elengedhetetlen kellékeként az est fő fellépője előtt a tombolahúzás sem maradhatott el, ahonnan a szerencsésebbek értékes nyereményekkel távozhattak. A sztárvendég a Fantom Zenekar volt Danics Dórával kiegészülve, akinek elbűvölő hangja magával ragadta a nagyérdeműt, és fergeteges hangulatot teremtett. A nap zárásaként a tűzzsonglőrök mutatványai kápráztatták el a nézőket, majd a Syncron Zenekar búcsúztatta a falunapot, biztosítva, hogy mindenki jókedvűen térjen haza. 

Az egész napos programsorozatban a gyerekekről sem feledkeztek meg. Az esemény ideje alatt a kisebbek kipróbálhatták magukat az ugrálóvárban, a kispályás labdarúgásban vagy éppen kikapcsolódhattak a kreatív sarokban vagy a jól megszokott arcfestés közben. Az estét pedig mind a kicsik és nagyok is a tábortűznél zárhatták Császáron.

Duplán ünnepeltek a bársonyosiak a falunapon

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a bársonyosiak nem csupán hagyományos falunapjukat tartották, hanem az új közterületet karbantartó eszközöknek is örülhettek. A LEADER-programnak köszönhetően 6 millió 940 ezer forintból valósulhatott meg a beruházás, amely hatalmas segítség a település számára. A gépeket már használatba is vették. Az összejövetelen Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő gratulált az új fejlesztéshez és köszöntötte a bársonyosiakat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában