Programajánló

2024.06.20. 19:50

Csoda bogarak között, múzeumokban és fesztiválon - mutatjuk a legjobb programokat a hétvégére

Gyerekprogramot keresel? Kikapcsolódnál a családdal? Felnőttként töltenéd tartalmasan a hétvégét? Érzed a tavaszt és mozdulnál? Van ötletünk, mit csinálj!

Kemma.hu

Mutatjuk a legjobb vármegyei programokat a hétvégére.

REND a lelke mindennek!

Június 21-23. között, péntektől vasárnapig három napon át rengeteg érdekességgel várja az érdeklődőket a REND fesztivál Tatán.

Számos zenei és kulturális programmal várunk a 3 nap folyamán, ahol megtapasztalhatod, hogy keresztyénnek lenni egy élő közösséghez tartozást jelent. Ahol lehet tanulni, inspirálódni, fejlődni és jól érezni magad!

– hirdetik a szervezők. A részletes programokért az esemény programfüzetét érdemes böngészni.

Nyárindító madárgyűrűzés

Június 22-én gyerekeknek és felnőtteknek is korán reggel érdemes kelni, mert aki nem rest, 6 órától láthatja, hogyan tesznek gyűrűt a madarak lábára a Madárakol Természetvédelmi Egyesület munkatársai. Az esemény délig tart, a hálókat óránként ellenőrzik, ilyenkor mindig lesz valami érdekes látnivaló. Ennivalót és innivalót minden érdeklődő vigyen magával, egyébként az esemény ingyenes. Kajla pecsételésre is lesz lehetőség, és MME kitűzőket is lehet vásárolni.

Streetball és  habparty

Június 22-én, szombaton reggel 8-tól kosarasok lepik el Oroszlányt, hiszen a bányászváros lesz az Audi Streetball-sorozat negyedik állomásának házigazdája. A hagyományos helyszín a hosszú ideje jól bevált Szent Borbála tér lesz, ahol a helyiek kérésére a kenguru korosztályt külön vették U10-re és U11-re. A hagyományos ügyességi versenyeket is megrendezik, sőt, ahogy Oroszlányban eddig szinte mindig, ezúttal is lesz VIP-torna.

A programot a Face Team akrobatikus, roppant látványos bemutatója színesíti, továbbá az oroszlányi streetballokon a tűzoltóságnak köszönhetően rendezett és méltán nagy népszerűségnek örvendő habparty. A szervezők a tervek szerint a dobó- és a centerpályával együtt összesen nem kevesebb, mint 12 pályát építenek majd.

Geocaching találkozó Esztergomban

Varázslatos kaland vár a júniusi Esztergomi geocaching találkozón szombaton 10 órától minden résztvevőre, akik a város rejtett kincseit fedezhetik fel közösen a szervezőkkel.

Ismerkedj meg más geocaching rajongókkal, és együtt fedezzétek fel a történelemmel átitatott Esztergom rejtelmeit! Ne hagyd ki ezt az alkalmat, hogy részese lehess egy felejthetetlen élménynek, és új emlékekkel gazdagodj!

– olvasható az invitálásban. A találkozó ingyenes, de a résztvételi szándékot jelezni kell a Regisztráció / Will Attend! gomb megnyomásával.

Bakatúrára fel!

A Múzeumok éjszakáján a WAMK , azaz a Wass Albert Művelődési Központ és a Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága könnyű esti sétát szervez a valamikori Laktanyába, a Tölgyestelepre.
A június 22-én, szombaton 16 órától kezdődő rendezvényre külön szeretettel hívnak és várnak mindenkit, aki ott volt katona, vagy ismerte a telep hajdani életét. Az ingyenes túra a Deák Ferenc utca végi Hűtőháztól indul, hossza 10 kilométer. Az érkezés 20 órára várható.

Csoda bogarak között

Javában tart a szentjánosbogarak rajzása az Agostyáni Arborétumban. A különleges természeti jelenséget vezetett sétákon csodálhatjuk meg, például június 22-én, szombaton. A gyülekező 19:30 és 20:45 között lesz az arborétum bejártánál, a később érkezők lemaradnak! További időpontokat a rajzás intenzitásának függvényében jelölnek majd ki.

Alkonytúra lesz a Fényesen

Különleges vezetett túrára invitálják az érdeklődőket a Tatai Fényes Tanösvényhez, ahol június 22-én, szombaton napnyugtától holdkeltéig (20.30-22.30-ig) lehet majd élményeket gyűjteni az alkonyi lápvidéken. A résztvevők a másfél-két órás séta során tapasztalt, nagy tudású szakvezetőtől ismerhetik meg a Forrásvidék élővilágát, vízrajzát, geográfiai tudnivalóit. A programra regisztrálni kell.

Kezdj el korongozni!

A Vidék Kosara Egyesület szeretettel várja az érdeklődőket június 23-án, vasárnap 10-13 óráig a műhelymunkák sorozat következő állomására, amelyen a korongozással ismerkedhetnek meg lépésről lépésre. A képzést Pusch Tibor vezeti. Regisztrálni kell, ami a 06 70 940 74 17 telefonszámon, illetve a [email protected] email címen lehetséges.

Múzeumok éjszakájára fel!

Felsorolni is nehéz, hogy Komárom-Esztergom vármegyében hány helyszínen vehetünk részt programon a Múzeumok Éjszakáján, de mi azért most megpróbáljuk!

Bajnán a Metternich-kastélyban, Dorogon a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumban, Esztergomban a Duna Múzeumban, az Esztergomi Főszékesegyházi Könyvtárban, azaz a Bibliothecában, a Főszékesegyházi Kincstárban, a Keresztény Múzeumban, a Komárom-Esztergom Vármegyei Levéltárban, a Babits Mihály Emlékházban, a Balassa Bálint Múzeumban, az Esztergomi Vármúzeumban, Komáromban a Klapka György Múzeumban és az Igmándi erődben, Oroszlányban a Majki Kamalduli Remeteségben, Tatán az Esterházy-kastélyban és a tatai közlekedéstörténeti kiállításon, Tatabányán a Tatabányai Múzeumban, Vértesszőlősön pedig a MNM Vértesszőlősi Kiállítóhelyében várják az érdeklődőket jobbnál jobb programokkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában