BéKA túrák

2024.06.22. 13:20

A két tatabányai anyuka tudja, hogyan szerettesse meg a természetet a te csemetéddel is!

Kemma.hu

Hallottatok már a BéKA túrákról? Két anyuka, Baksa-Kutenics Anita, és Beszedics-Környei Andi hívta életre ezt a hiánypótló gyerekprogramot, amelynek célja megszerettetni a mai gyerekekkel a természetet, az erdőjárást.

BéKA túrák
A BéKA túrák tematikus kirándulós programok gyerekeknek, rengeteg élménnyel
Forrás: BéKA túrák/Facebook

– Amikor kipattantak a fejemből a BéKA túrák, elsősorban azért ezt a korosztályt céloztam meg, mert ennyi idős a nagyobbik lányom is, és egyszerűen nem találtunk neki olyan elfoglaltságot, ami értékteremtő, megegyezik a mi hitrendszerünkkel, elveinkkel, támogatja és nem leterheli az idegrendszert, természetközeli…. Sőt esetleg gyerekfelügyeletet is tartalmaz – emlékezett vissza a kezdetekre Anita, akinek a saját bevallása szerint az egyik legnagyobb félelme volt, hogy beigazolódik, hogy a 8 és 12 éves korosztálynak semmi igénye nincsen az erdőjárásra. 

Andi egy helyi instant kör, a Turul Trail egyik megálmodója és üzemeltetője évek óta. Sok gyereket végigvitt már ezen a felnőtteknek is kihívást jelentő, ám csodákat tartogató bő 20 kilométeren, és nem titkolt szándéka, hogy idővel a BéKA túrák kis résztvevőit is rávegye erre a megmérettetésre.

És hogy mik is a a BéKA túrák mellékhatásai? A kalandok növelik a kicsit önbizalmát, a túrák során a gyerekek megtapasztalhatják, hogyan nő a teljesítményük és hitük önmagukban. Az erdei programok ráadásul együttműködésre sarkallják őket.

BéKA túrák
Anita és Andi, a BéKA túrák anyukái
Forrás: BéKA túrák/Facebook

BéKAnita és BéKAndi következő túrája június 23-án, vasárnap indul. A 8 kilométer hosszú „Bombina” útvonalon 400 méter szintemelkedést kell leküzdeniük a gyerekeknek, akik azonban mindig sokkal többre képesek, mint gondolnánk. A túra felvezet a Ranzinger Vince-kilátóhoz, áthalad a Szelim-barlangon, érinti a Turul Emlékművet, sőt igény és bátorság szerint a Szédítő sziklát is, visszafelé pedig a vadregényes régi piros háromszöget, majd a piros kereszt útvonalon a János-forrást. A tematikája pedig a fák kommunikációja lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában