Kihívás napja

2024.05.28. 22:07

Mozgásra ösztönzik az embereket

Ez a nap összeköt személyeket, közösségeket, generációkat, célokat, emlékeket. A kihívás napja 1991 óta van jelen hazánkban.

Kemma.hu

Május 29-én tartják a kihívás napját. A rendezvény célja nem más, mint az, hogy a mozgásra, sportolásra és az egészséges életmódra való ösztönözzék az embereket. A kihívás Nnapja harminchárom évvel ezelőtt indult hazánkban hódító útjára.

A Kihívás Napja nagy sikert aratott Tatabányán is
A kihívás napja tavaly nagy sikert aratott Tatabányán is
Fotó: Flajsz Péter (archív) / Forrás:  24 Óra

Ez a versengés kezdetben arról szólt, hogy nulla órától este kilenc óráig hányan végeznek legalább tizenöt percen keresztül tartó aktív testmozgást. 1982-ben Kanadából indult a kihívás napja, amely hamar meghonosodott Európában is. Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért, ráadásul tavalyelőtt Tatabánya elnyerte kategóriájában a Legsportosabb település címet. 

A kihívás napja napjainkban

Eddig összesen kétezer-kilencven hazai település vett részt a versenyen. A települések lakói a 2022-ben összesen mintegy hárommillió negyedórás testmozgást végeztek ezen a napon. Mint írják, az első esemény óta a vetélkedés számos újítással, újdonsággal, közösségek bevonásával, izgalmas kiegészítő programokkal bővült. Az alapkoncepció változatlan: sok mozgás, örömteli sportolás, ötletes-színes erőpróbák, közös küzdés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában