Forgalmirend változás

2024.05.13. 19:43

Figyelem! Megfordítják az egyirányú utca forgalmát Tatán!

Az Alkotmány utca és a Tópart utca kereszteződésében munkálatok zajlanak. A kerékpárút építése miatt ideiglenesen megváltozik az utca forgalmi rendje.

Goletz-DeáK Viktória

Eddig egy sávban, de haladhattak az autósok Tatán, az Alkotmány utcában, ahol a belterületi kerékpárút újabb szakaszának építése zajlik jelenleg. Most azonban a kereszteződést teljesen lezárják. Az utcába pedig egy szokatlan helyről hajthatnak be keddtől az autósok. 

Az Alkotmány utca és a Tópart utca kereszteződésében munkálatok zajlanak. A kerékpárút építése miatt ideiglenesen megváltozik az utca forgalmi rendje.
Rendhagyó módon az Alkotmány utcába az Ady Endre útról lehet majd ideiglenesen behajtani a múzeumig a kerékpárút építése miatt
Fotó: Facebook/Tata Város

Tata város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy kedden reggel lezárják az Alkotmány utca és a Tópart utca teljes kereszteződését. Mostantól az egyirányú utcából nem lehet kihajtani az Ady Endre utcára. Rendhagyó módon pont az Ady Endre útról lehet behajtani (az eddigi forgalmirenddel szembe) az utcába. 

Épül a kerékpárút

A város bejegyzésében arról írnak, hogy a múlt héten megkezdett munkálatok második szakaszához érkezve az Alkotmány utca és a Tópart utca kereszteződését teljesen lezárják. Ezzel összefüggésben az Alkotmány utca felső szakasza a munkavégzés ideje alatt kizárólag az Ady Endre utca felől lesz megközelíthető. 

– Itt rendhagyó módon két irányban is közlekedhetnek majd a gépjárművek a Német Nemzetiségi Múzeumig. Az Alkotmány utca másik végére a Bartók Béla utca irányából lehet bejutni gépkocsival. Az Ady Endre utca vonatkozásában életbe lépő átmeneti közlekedési rendet útburkolati jelek felfestésével és táblák kihelyezésével fogják jelezni várhatóan holnap reggel 9 óráig, így a változás tényleges életbe lépésére is ettől az időponttól kerülhet sor – írták a posztban. Továbbá kiemelték, hogy a Tópart utcában élők a munkálatok befejezéséig továbbra is a Kodály tér irányából érhetik el lakásaikat az önkormányzat által korábban biztosított ideiglenes behajtási engedéllyel. Illetve fontos, hogy a gyalogos közlekedés rendjét a fenti változások nem érintik.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában